Σχετικα Αφιερωματα

Φρούτα και λαχανικά που προκαλούν τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων

Δεκάδες ερευνών τα τελευταία χρόνια έχουν καταδείξει ότι οι τροφή μας έχει ισχυρή επίδραση στην υγεία μας, και ότι η αντικαρκινική διατροφή δεν περιέχει διαφορετικές τροφές από αυτές που θα έπρεπε ούτως ή άλλως να τρώμε. Αυτή περιλαμβάνει πολλά βιολογικά φρούτα και λαχανικά , ψάρια, καθώς και άπαχο κρέας.

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Αν θέλαμε να φτιάξουμε μια λίστα των τροφών που μάχονται τον καρκίνο, θα έπρεπε να συμπεριλάβουμε τα περισσότερα φρούτα, τα λαχανικά, τις πρωτεΐνες και τα βότανα. Κάποια από αυτά καταπολεμούν τις φλεγμονές που επιταχύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, άλλα προκαλούν των θάνατό τους, ενώ άλλα βοηθούν το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες και το προστατεύουν από τις ζημιές που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Τα υγιεινά βιολογικά τρόφιμα θα επιτεθούν σε οποιαδήποτε ασθένεια σε κάποιο επίπεδο.

Ακολουθεί μια λίστα φρούτων και λαχανικών που, ενώ σε καμία περίπτωση δεν είναι πλήρης, περιλαμβάνει τους καλύτερους συμμάχους ενάντια στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων:

Φασόλια

Προσφέρουν πολυάριθμα φυτοχημικά συστατικά μαζί με φυτικές ίνες. Οι σαπωνίνες που αναστέλλουν την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων, η πρωτεάση που επιβραδύνει την κυτταρική διαίρεση, και τα φυτικά οξέα που επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων είναι συστατικά των φασολιών. Τα φασόλια περιέχουν επίσης φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β, που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος.

Καρότα

Περιέχουν την β-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό που πιστεύεται ότι προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων από τις τοξίνες, και επιβραδύνει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Μάχονται αποτελεσματικά τον ιό HPV, ενώ αποδεικνύονται και ωφέλιμα στην θεραπεία της λευχαιμίας.

Σταυρανθή λαχανικά

Το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, η λαχανίδα, περιέχουν δυνατούς μαχητές του καρκίνου. Βοηθούν το σώμα να αποτοξινωθεί, και αποτρέπουν τα προκαρκινικά κύτταρα από το να εξελιχθούν σε κακοήθεις όγκους. Σε έρευνες που έχουν γίνει το μπρόκολο έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει αποτελεσματικά από τον καρκίνο του στόματος, του οισοφάγου και του στομάχου.

Σταφύλια

Η ρεσβερατρόλη που περιέχουν έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία που περιλαμβάνουν την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και την αποτροπή της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης. Περιορίζει επίσης την επέκταση των καρκινικών κυττάρων και τα θανατώνει. Αυξημένες ποσότητες ρεσβερατρόλης, εκτός από τα σταφύλια, υπάρχουν και στα μύρτιλα, τα μούρα και τα ρόδια.

Ρόδι

Έχει πολλές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις. Περιορίζει σημαντικά την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Αν το παίρνετε σε χυμό, προσέξτε την περιεκτικότητα των έτοιμων χυμών σε ζάχαρη.

Θαλασσινά χόρτα

Το Kelp, το Kombu, το Hijiki, το Nori, το Arame είναι τα εξωτικά ονόματα μερικών από τα θαλασσινά χόρτα, που είναι γνωστό ότι είναι πλούσια σε ιώδιο, καροτενοειδή, βιταμίνες Β, C, D και Ε, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, κάλιο, φώσφορο. Αποτοξινώνουν τον οργανισμό και έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Προστίθενται στις σούπες, στις σαλάτες και στο ρύζι. Αποξηραμένα, χρησιμοποιούνται ακόμη και σε λουτρά αποτοξίνωσης.

Σπανάκι

Τα καροτενοειδή που περιέχει το σπανάκι βοηθούν το σώμα να αποβάλλει τα ασταθή κύτταρα και τις ελεύθερες ρίζες. Αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου, των ωοθηκών, του ενδομητρίου, των πνευμόνων και του εντέρου.

Φράουλες

Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση. Αποτρέπουν την δημιουργία ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν τα κύτταρα. Μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, στόματος, στομάχου και οισοφάγου.

Τομάτες

Πλούσιες σε λυκοπένιο, είναι γνωστό ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, του στήθους, του πνεύμονα και του ενδομητρίου. Ενώ όμως η κανονική κατανάλωση τομάτας προστατεύει από τον καρκίνο λόγω του λυκοπενίου, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην υπερκατανάλωση λόγω της σολανίνης. Η ουσία αυτή που περιέχεται στις τομάτες, επιδεινώνει τις φλεγμονές που ενδεχομένως να υπάρχουν στον οργανισμό.

Όροι: 
  • ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: