Πρόληψη και μείωση του κινδύνου του καρκίνου μέσω των διατροφικών επιλογών
H 4η Φεβρουαρίου ως παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, μας υπενθυμίζει ότι παρόλο που ο καρκίνος δεν έχει σύνορα και κάποιες καρκινικές παθήσεις μπορεί να είναι κληρονομικές, ορισμένοι τύποι καρκίνου - σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τουλάχιστον το ένα τρίτο των κοινών τύπων - μπορούν να προληφθούν μέσω μιας υγιεινής διατροφής, της διατήρησης ενός υγιούς βάρους και της τακτικής σωματικής άσκησης. Αποφεύγοντας τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο για την ασθένεια και καταναλώνοντας περισσότερα από αυτά που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορούμε να προστατέψουμε καλύτερα την υγεία μας και να ενισχύσουμε αποτελεσματικά την ικανότητα του οργανισμού μας να καταπολεμήσει όχι μόνο τον καρκίνο αλλά και άλλες ασθένειες.
Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019