Κουρκουμάς: Δες τι θα συμβεί στον οργανισμό σου μετά από ένα μήνα κατανάλωσης! [Βίντεο]

Ο Κουρκουμάς - κουρκούμη ή κιτρινόριζα για όλους όσους έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το κομμάτι της υγιεινής διατροφής, είναι γνωστός για τα αναρίθμητα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Σήμερα θα γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το μοναδικό μπαχαρικό το οποίο εντάσσοντας το στη διατροφή σας θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα. 

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023

Η ιστορία: 

Eίναι αναμφίβολα το πιο συνηθισμένο καρύκευμα που βρίσκεται σε κάθε ινδικό νοικοκυριό. Αυτό το υπέροχο κίτρινο μπαχαρικό δεν χρησιμοποιείται μόνο για σκοπούς αρωματισμού, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί ως φαρμακευτικό βότανο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Curcuma longa, και ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ. Ως γνωστόν περιέχει ενώσεις με σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες. Αυτές οι ενώσεις ονομάζονται κουρκουμινοειδή. Πρόκειται για την κουρκουμίνη και τα παράγωγά της, δις διμεθοξυκουρκουμίνη και διμεθοξυκουρκουμίνη με την πρώτη να είναι η σημαντικότερη από αυτές τις ενώσεις. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι αυτό το μπαχαρικό είναι ευεργετικό τόσο για το σώμα όσο και για τον εγκέφαλο. 

Δείτε ακόμη: Παντζάρι: Η κόκκινη υπερ-δύναμη που πρέπει να γίνει ο καθημερινός σας σύμμαχος!

Βάζοντας τον Κουρκουμά στη διατροφή σας για έναν μήνα, ακολουθώντας φυσικά έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, θα δείτε σημαντικές διαφορές και θα έχετε κάνει ένα μοναδικό δώρο στον οργανισμό σας. 

1) Αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές ιδιότητες.

O Κουρκουμάς θα βοηθήσει τον οργανισμό σε μικρό χρονικό διάστημα να καταπολεμήσει ξένους παράγοντες ενώ παράλληλα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση ζημιών. Σύμφωνα με μελέτες, η ένωση κουρκουμίνη που βρίσκεται σε αυτό το μπαχαρικό είναι εξίσου αποτελεσματική με κάποια φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις φλεγμονής. Σύμφωνα με το διεθνές Ίδρυμα Ρευματολογίας, η αντιφλεγμονώδης ικανότητα του κουρκουμά μπορεί να μειώσει τον πόνο που νιώθουν οι άνθρωποι στις αρθρώσεις τους όταν πάσχουν από αρθρίτιδα.

2) Θα Βελτιωθεί η λειτουργία του ήπατος.
Εντάσσοντας στη διατροφή σας το εν λόγω μπαχαρικό θα πάρετε και όλες τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Τα αντιοξειδωτικά ως γνωστόν είναι ευεργετικά καθώς προστατεύουν το σώμα μας από τις ελεύθερες ρίζες. Ο κουρκούμάς πιστεύεται ότι είναι τόσο ισχυρός που οι μελέτες λένε ότι μπορεί να προστατεύσει το ήπαρ ενός ατόμου από το να υποστεί βλάβη από τοξίνες.

3) Θα επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, o Κουρκουμάς μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Διεγείρει επίσης τη χοληδόχο κύστη που αποτελεί μέρος του πεπτικού συστήματος και βρίσκεται ακριβώς κάτω από το συκώτι. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο Κουρκουμάς έχει τη δυνατότητα να μειώνει τα φουσκώματα και τα συμπτώματα αερίων.

4) Η καλύτερη θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα.

Ο λιποπολυσακχαρίτης είναι μια άλλη ένωση που υπάρχει στο κουρκούμα. Έχει αντιβακτηριακές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που διεγείρουν το ανθρώπινο σύστημα. Η καθημερινή κατανάλωση θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε ή ακόμη και να μειώσετε τις πιθανότητές ενός κοινού κρυολογήματος. 

5) Θα σβήσετε τα σημάδια του χρόνου.

Θέλετε να καθυστερήσετε τη γήρανση; Ο κουρκουμάς έχει την απάντηση. Λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, πιστεύεται ότι παίζει ρόλο τόσο στη γήρανση όσο και στη μακροζωία. Η κατανάλωση κουρκουμα σε τακτική βάση θα κάνει το δέρμα σας λαμπερό. 

6) Θα χάσετε βάρος:

Σε συνδυασμό πάντα με μία ισορροπημένη διατροφή. Είναι γνωστό πως τα μπαχαρικά βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ο Κουρκουμάς μπορεί να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε τις ορμόνες του στρες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν απότομη αύξηση βάρους ενώ παράλληλα μειώνει τον σχηματισμό λίπους. 

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: 

 

Γιώργος Μουλάς

Όροι: 
Κατηγοριες: