Οι καλύτερες τροφές για την καρδιά

Πολλές είναι οι τροφές που κάνουν γενικά καλό στην υγεία μας, αλλά ειδικά για την καρδιά ποιες είναι εκείνες οι τροφές που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τον κίνδυνο ασθένειας;

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

Παραθέτουμε τις 6 σημαντικότερες για την υγεία της καρδιάς μας τροφές :

Λιπαρά ψάρια

Ψάρια που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά, όπως ο τόνος, ο σολομός, το σκουμπρί και η σαρδέλα, βοηθούν στον να μειώσουμε τα τριγλυκερίδια και να αυξήσουμε τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης. Βελτιώνουν επίσης την ελαστικότητα των αρτηριών μειώνοντας τις πιθανότητες θρομβώσεων και εμφραγμάτων.

Προϊόντα Ολικής Αλέσεως

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν προϊόντα ολικής αλέσεως όπως καστανό ρύζι, βρώμη, και ψωμί ολικής αλέσεως, έχουν μειωμένες πιθανότητες θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτό αποδίδεται στην παρουσία φυτικών ινών που βοηθούν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, φυτικές ίνες και ελαϊκό οξύ. Η κατανάλωση αμυγδάλων σε καθημερινή βάση για αρκετές εβδομάδες προκαλεί σημαντική μείωση των επιπέδων LDL-χοληστερόλης στο αίμα.

Τσάι

Τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή που περιέχονται στο τσάι βοηθούν στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών καθώς επίσης και διαβήτη και καρκίνου. Τα συστατικά αυτά εμποδίζουν την δημιουργία λιπαρών αποθεμάτων στις αρτηρίες. Η κατανάλωση 3 έως 6 φλιτζανιών τσαγιού ημερησίως έχει συνδεθεί μέσα από μελέτες, με την μειωμένη θνησιμότητα από καρδιαγγειακές ασθένειες.

Αβοκάντο

Άνθρωποι που τρώνε αβοκάντο αναφέρουν βελτίωση των επιπέδων LDL-χοληστερόλης στο αίμα τους. Οι ερευνητές αποδίδουν αυτήν την επίδοση στα αντιοξειδωτικά, τις φυτικές ίνες, και τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο αβοκάντο. Προσθέτοντας αβοκάντο στις σαλάτες ή στα smoothies μας ωφελούμε την καρδιακή μας υγεία. 

Blueberries

Εκτός από νόστιμα, είναι και σημαντική βοήθεια στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και της σκληρότητας των αρτηριών. Αυτό αποδίδεται στην αύξηση της παραγωγής νιτρικού οξέος που διαστέλλει τις αρτηρίες κατά 69%.

Όροι: 
  • ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: