Οι τροφές-κλειδιά για επίπεδη κοιλιά

Η λεπτότερη μέση και η πιο επίπεδη κοιλιά δεν θα βοηθήσουν μόνο στην καλύτερη εφαρμογή του τζιν σας. Οι άνθρωποι που έχουν μεγάλες ποσότητες εσωτερικού, σπλαχνικού λίπους που αγκαλιάζει επικίνδυνα τα όργανα του σώματος, είναι πιο πιθανό να παρουσιάζουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου 2. Έρευνες δείχνουν ότι γεμίζοντας το πιάτο σας με τρόφιμα που καταπολεμούν το κοιλιακό λίπος ως μέρος μιας συνολικής υγιεινής διατροφής, μπορεί να βοηθήσει πραγματικά στη μείωσή του.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022

Εάν οι προπονήσεις μεγάλης έντασης δεν είναι για σας, μην πανικοβάλλεστε, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά. Το itrofi.gr συγκέντρωσε για σας τα καλύτερα και πιο φιλικά προς το έντερο τρόφιμα για να συμπεριλάβετε στη καθημερινή διατροφή σας που θα σας χαρίσουν όχι μόνο ένα πιο επίπεδο στομάχι αλλά και περισσότερη ενέργεια.

Σπόροι μάραθου

Είναι ένα βότανο με ευχάριστη μυρωδιά και γεύση που θυμίζει γλυκάνισο. Οι αποξηραμένοι σπόροι του μάραθου είναι πολύ θρεπτικοί, περιέχουν ίνες, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο και έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες ως πεπτικό βοήθημα, συμβάλλοντας στη χαλάρωση των μυών του γαστρεντερικού σωλήνα. Μασήστε μισό κουταλάκι του γλυκού μετά από ένα πλούσιο γεύμα ή κάνετε ένα απλό τσάι προσθέτοντας ένα κ.γλ.  σπόρους. Μπορείτε ακόμη να το προσθέσετε φρέσκο ή ξερό σε διάφορα πιάτα.

Σολωμός

Τα ωμέγα 3 αλλά και η βιταμίνη D που περιέχει είναι μια πραγματική γροθιά στο συσσωρευμένο κοιλιακό λίπος.  Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να αλλάξουν την έκφραση ορισμένων γονιδίων, κάνοντας το σώμα να καίει λίπος αντί να το αποθηκεύει.

Αυγά

Η επαρκής ποσότητα πρωτεϊνών στη διατροφή είναι απαραίτητη για να παραμείνετε αδύνατοι. Όχι μόνο σας βοηθά να αισθάνεστε πιο χορτάτοι αλλά μπορεί επίσης αυξήσει το μεταβολισμό. Αν θέλετε να χάσετε λίγο λίπος γύρω από τη μέση, τα αυγά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Παρέχουν επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β12 που βοηθά το σώμα σας να διασπά τα λιποκύτταρα, βιταμίνη D που προστατεύει από την παχυσαρκία καθώς και χολίνη, γνωστή για το ρόλο της στο μεταβολισμό των λιπών.

Πράσινο τσάι

Γεμάτο με σημαντικά αντιοξειδωτικά, τις κατεχίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής, την αύξηση της ενέργειας και την καύση λίπους

Δημητριακά ολικής άλεσης

Οι υδατάνθρακες ολικής  άλεσης σας βοηθούν πραγματικά να παραμείνετε αδύνατοι. Είναι μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών, η οποία βοηθά στην πέψη και αυξάνει την κορεσμό. Οι ολόκληροι κόκκοι βοηθούν στην καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης αίματος και των επιπέδων ινσουλίνης σε σύγκριση με τους επεξεργασμένους. Αρχίστε τη μέρα σας με πλιγούρι βρώμης και προτιμήστε κινόα ή καστανό ρύζι αντί για άσπρο ως συνοδευτικά των γευμάτων σας.

Σπαράγγια

Είναι μια καλή πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών, τις οποίες το σώμα σας χωνεύει σιγά-σιγά κρατώντας σας χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ των γευμάτων. Και ως φυσικό διουρητικό, διευκολύνουν την απομάκρυνση του νερού και των αποβλήτων από το σώμα.  Περιέχουν επίσης πρεβιοτικά που λειτουργούν ως καύσιμο για τα υγιή βακτήρια στο έντερο.

Αγκινάρες

Η κάθε μαγειρεμένη αγκινάρα προσφέρει 7 γραμμάρια ινών, καθιστώντας την ένα από τα κορυφαία λαχανικά για πρόσληψη ινών.  Όσο περισσότερες ίνες τρώτε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αποθηκεύσετε λίπος στην κοιλιά με την πάροδο του χρόνου,  αναφέρουν διάφορες έρευνες.

Αβοκάντο

Προσθέστε το παντού και η κοιλιά σας θα σας ευχαριστήσει. Το superfruit αυτό περιέχει 2 γραμμάρια ίνες και 4 γραμμάρια υγιών μονοακόρεστων λιπαρών, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία της καρδιάς σας. Βοηθά επίσης τον οργανισμό να αυξήσει την απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών και αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στη βελτίωση του προφίλ των λιπιδίων του αίματος και της αρτηριακής πίεσης.

Μπανάνες

Ψάχνετε για ένα απογευματινό σνακ; Μια μπανάνα μπορεί να είναι ό,τι το καλύτερο. Εκτός από το κάλιο, έχουν ανθεκτικό άμυλο, έναν υγιή υδατάνθρακα που το σώμα χωνεύει αργά και το οποίο σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ενθαρρύνει επίσης το συκώτι να περάσει σε λειτουργία καύσης λίπους, δίνοντας ώθηση στο μεταβολισμό σας. Παράλληλα, βοηθούν στην αποτροπή της κατακράτησης υγρών, ρυθμίζοντας τα επίπεδα νατρίου και μειώνοντας τον κίνδυνο τυμπανισμού.

Αμύγδαλα

Για ένα σνακ χωρίς ενοχές, προτιμήστε μια χούφτα αμύγδαλα. Όπως και η μαύρη σοκολάτα και τα αβοκάντο, τα αμύγδαλα περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν το σώμα να καίει λίπος και να καταπολεμά την πείνα.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή ασβεστίου που επιβραδύνει την παραγωγή της κορτιζόλης, η οποία με τη σειρά της ενθαρρύνει το λίπος της κοιλιάς. Παρέχει επίσης αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης για τον έλεγχο του βάρους και είναι για πολλούς ευκολότερο για το έντερο από άλλες γαλακτοκομικές τροφές. Το ελληνικό γιαούρτι, περιέχει τα «καλά» βακτήρια - που βοηθούν στην πέψη και την ισορροπία της μικροχλωρίδας και εμποδίζουν το φούσκωμα.

Αγγούρια

Χάρη στο φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό κερσετίνη και την υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό (96%), τα αγγούρια βοηθούν στην πρόληψη των φουσκωμάτων, βοηθούν στην ενυδάτωση και τη διαχείριση βάρους. Τα αγγούρια έχουν αποδειχθεί ότι αναστέλλουν τη δραστηριότητα των προ-φλεγμονωδών ενζύμων, χαρίζοντας πιο επίπεδους κοιλιακούς.

Φακές και ρεβύθια

Είναι γεμάτα με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, οι οποίες αυξάνουν την κορεσμό. Είναι επίσης μια καλή πηγή σιδήρου.  Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη μετάλλων μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό. Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, συμβάλλουν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Μαύρη σοκολάτα

Όπως το αβοκάντο, η μαύρη σοκολάτα περιέχει υγιή μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να συμβάλουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού. Απλά προσέξτε την ποσότητα που θα φάτε.

Τζίντζερ-χαμομήλι-μέντα

Έρευνες αποδεικνύουν ότι συμβάλλουν στη διατήρηση της επίπεδης κοιλιάς και της διαχείρισης του βάρους. Απολαύστε τα μέσα σε τσάι ή ως ροφήματα.

Νερό

Η κατανάλωση αρκετού νερού υποστηρίζει και τους άλλους τρόπους με τους οποίους προσπαθείτε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά. Συχνά ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι για τη μετακίνηση των ινών μέσα στον οργανισμό μας αλλά και την αποβολή των αποβλήτων. Προσθέστε μια φέτα λεμόνι ή αγγούρι, λίγα φρέσκα φύλλα μέντας ή ακόμη και τζίντζερ για καλύτερα αποτελέσματα αλλά και περισσότερη γευστική απόλαυση.

Φωτεινή Πουρνάρα

Φωτογραφία από τον χρήστη Alice Enström στο Pexels

Όροι: 
  • ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: