Υγιεινά σνακ για την παραλία

 Η πολύωρη παραμονή στην παραλία είναι συχνά μια πρόκληση καθώς ο ήλιος, το κολύμπι και το παιχνίδι ανοίγουν πάντα την όρεξη μικρών και μεγάλων. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να υιοθετήσετε ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να περάσετε την μέρα σας στην παραλία. Ανακαλύψτε γευστικές, υγιεινές και εύκολες ιδέες για ελαφρά σνακ που θα βάλετε στην τσάντα μαζί με το αντηλιακό και την πετσέτα σας.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Τα καλά νέα είναι ότι οι επιλογές για ελαφριά σνακ που μπορούμε να καταναλώνουμε τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες δίπλα στο κύμα είναι πολλές, αρκεί μια μικρή οργάνωση της τσάντας που θα πάρουμε μαζί μας.

Οι παρακάτω εύκολες προτάσεις θα καλύψουν όλες τις προϋποθέσεις για σωστή οργάνωση της διατροφής στην παραλία:

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Πάρτε μαζί σας πλυμένα κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, μπανάνα ή sticks από αγγούρι και καρότο. Πέρα από τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες που θα σας προσφέρουν, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε νερό και θα σας βοηθήσουν να αναπληρώσετε τα υγρά που χάνετε από τον ήλιο και τη ζέστη.

Κρημ κράκερς, κριτσίνια, φρυγανιές ή ρυζογκοφρέτες

Κατά προτίμηση ολικής άλεσης. Το ιδανικό σνακ για την παραλία καθώς είναι εύκολα στη μεταφορά και δεν αλλοιώνονται από τον ήλιο και τη ζέστη. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να σας χορταίνουν και να σας προσφέρουν το αίσθημα του κορεσμού και της απόλαυσης.

Ποικιλία ανάλατων ξηρών καρπών.

Βάλτε σε ένα μπολάκι διάφορους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Η γλυκιά γεύση των φρούτων και τα καλά λιπαρά των καρπών θα σας τονώσουν και θα σας προσφέρουν αρκετή ενέργεια για παιχνίδι.

Μπισκότα ολικής.

Μπισκότα με βάση τα δημητριακά ολικής άλεσης, τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα για περισσότερη ενέργεια. Τα μπισκότα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, και ανθεκτικά στις  υψηλές  θερμοκρασίες,

Μπάρες Δημητριακών.

Μία υγιεινή, εύκολη και πρακτική πρόταση για ένα θρεπτικό σνακ για τις ώρες που θα περάσετε στην παραλία. Οι μπάρες δημητριακών με όλων των ειδών τα φρούτα είναι ιδανικές για κάθε ηλικία καθώς προσφέρουν ενέργεια και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Σάντουιτς.

Από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, τα κρύα σάντουιτς προσφέρουν ποικιλία επιλογών. Σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα να προτιμήστε μικρά ψωμάκια ολικής άλεσης ή πίτα αραβική και να προσθέσετε τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα, μαρούλι, σπανάκι ή λιαστές ντομάτες κι αν έχετε ψυγειάκι μαζί σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη μουστάρδα ή κέτσαπ για έξτρα γεύση.

Φωτεινή Πουρνάρα

Όροι: 
Κατηγοριες: