Ρεβίθια: υπερ-όπλα διατροφής και υγείας

Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, τα ρεβίθια αποτελούν σημαντικότατη προσθήκη στη διατροφή μας. Πλούσια σε πρωτεΐνες για την καλή υγεία των οστών και θρεπτικά συστατικά, τα ρεβίθια θωρακίζουν την υγεία μας χαρίζοντάς μας πλήθος θρεπτικών συστατικών. 

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022

Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φολικό οξύ και μαγγάνιο αλλά και χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, τα ρεβίθια είναι σίγουρα για εξαιρετική επιλογή για το τραπέζι μας.
Εξαιρετική πηγή σιδήρου, τα ρεβίθια μειώνουν το αίσθημα της κόπωσης και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γεμίζοντάς μας με ενέργεια και φροντίζοντας για φυσιολογικά επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων και οξυγόνου στο σώμα.

Το φολικό οξύ που περιέχουν είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη, θωρακίζει και αυτό με την σειρά του το ανοσοποιητικό μας, μειώνει τα επίπεδα κόπωσης, μας «ανεβάζει» ψυχολογικά και αποτελεί το «κλειδί» για την φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων στον οργανισμό. 
Εκτός των άλλων είναι και μια ιδιαίτερα αξιόλογη πηγή χαλκού, στοιχείου απαραίτητου για τη μεταφορά σιδήρου στον οργανισμό, αλλά και σημαντικού για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Με δυο λόγια, τα ρεβίθια αποτελούν ίσως τον πιο οικονομικό και αξιόπιστο σύμμαχό μας για καλή υγεία. 

Όροι: 
Κατηγοριες: