Σχετικα Αφιερωματα

Πρωινό: Μερικές υγιεινές επιλογές για το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας!

Το πρωινό είναι ένα από τα πιο βασικά γεύματα της ημέρας και καλό είναι αυτό να μην το ξεχνάμε. Το πρωί είναι καλό να τρώμε όσο πιο καλά μπορούμε αφού κάτι τέτοιο μας εξασφαλίζει πως θα είμαστε πλήρεις σε ενέργεια για αρκετό χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα. Είναι το γεύμα που θα σε κάνει έναν πραγματικό πρωταθλητή της ζωής είτε ανήκεις σε όσους κάνουν δίαιτα είτε είσαι από εκείνους που αθλούνται το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα ή το βράδυ.

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018

Δεν είναι λίγοι οι δραστήριοι άνθρωποι που λόγω του τρόπου ζωής τους και του απαιτητικού τους προγράμματος τείνουν να εξαλείψουν το πρωινό τους γεύμα. Η παράλειψη του πρωινού γεύματος αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά διατροφικά σφάλματα που μπορεί να κάνει κάποιος, καθώς μέσω του πρωινού ο οργανισμός εισπράττει την απαιτούμενη ενέργεια και κάποια βασικά θρεπτικά συστατικά. Το πρωινό ενισχύει την καλύτερη δυνατή σωματική και πνευματική λειτουργία του οργανισμού, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα να αντεπεξέλθει κανείς στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Το itrofi σας παρουσιάζει μερικές υπέροχες επιλογές πρωινού που θα σας γεμίσουν με ενέργεια!

Δείτε τις προτάσεις μας για το πρωινό σας τόσο με συνταγές όσο και με προϊόντα που μπορείτε να εντάξετε στις πρωινές σας συνήθειες:

1)Γάλα με βρώμη και άλλα υλικά

Φτιάξτε ένα μείγμα με μέλι, βρώμη, γάλα και μπανάνα και ξεκινήστε έτσι την ημέρα σας. Μάλιστα μπορείτε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το βάλετε στο ψυγείο έτσι ώστε όταν ξυπνήσετε το πρωί να είναι έτοιμο. Θα έχει πάρει ακόμα καλύτερη γεύση.

2)Τοστ με αβοκάντο

Γεμάτο από υγιή λίπη, νόστιμο και ταυτόχρονα γρήγορο, το τοστ με αβοκάντο είναι μια ιδανική επιλογή για πρωινό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ψωμί σας αρέσει, να το ψήσετε και εκτός από αβοκάντο να προσθέσετε όποιο άλλο υλικό θέλετε.

3) Μπάρες Δημητριακών με Μέλι-Κανέλα, με Κράνμπερι και Σοκολάτα ιδανικά χωρίς ζάχαρη.

Το τέλειο σνακ για μία ισορροπημένη διατροφή. Οι Μπάρες Δημητριακών Sweet & Balance από τη ΓΙΩΤΗΣ είναι ιδανικές για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη και μπορούν να σας εξασφαλίσουν ενέργεια χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες και λιπαρά.

Μπάρες Δημητριακών Sweet & Balance σε 3 υπέροχες γεύσεις.

4) Μήλο με κανέλα και γιαούρτι

Κόψτε ένα μήλο σε κομμάτια, ζεστάνετέ το στον φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε κανέλα και γιαούρτι και αυτό που θα έχετε φτιάξει θα είναι από τα πιο νόστιμα πρωινά που μπορείτε να φάτε και ταυτόχρονα γεμάτο ενέργεια. Η αντίθεση ανάμεσα στο κρύο γιαούρτι και τα ζεστά μήλα θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

5) Ψωμί με μαρμελάδα φράουλα

Ξεκινήστε τη μέρα σας με τον πιο γλυκό τρόπο. Τι καλύτερο από μία χορταστική φέτα ψωμί με υπέροχη μαρμελάδα Φράουλα; Μία πολύ καλή επιλογή είναι η Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance από τη ΓΙΩΤΗΣ.

Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με 30% λιγότερες θερμίδες από τις συμβατικές μαρμελάδες και απίθανη γεύση που θα σας φτιάξει τη μέρα!

Προσθέτοντας Μαρμελάδα Φράουλα στο γιαούρτι σας έχετε στη στιγμή ένα απολαυστικό σνακ με σούπερ γεύση.

 

6) Σάντουιτς με... πρωτεΐνες

Έτσι θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε αφού οι τροφές που περιέχει είναι γεμάτες πρωτεΐνες και άρα μπόλικη ενέργεια. Βάλτε ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί αυγά και σπανάκι, ψήστε το και αυτό που θα φάτε θα σας κρατήσει για πάρα πολύ ώρα.

7) Ομελέτα με λαχανικά

Εκτός από αυγά βάλτε πολλά λαχανικά. Μπορείτε να την έχετε έτοιμη και από το προηγούμενο βράδυ και απλά να την ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων. Είναι εγγυημένο πως αν ακολουθήσετε αυτή την μέθοδο θα... εθιστείτε σε αυτό το πρωινό.

8) Ρόφημα Σοκολάτας αντί για καφέ

Μία ακόμη εκλεκτή επιλογή για πρωινό κυρίως για όσους δεν πίνουν καφέ, είναι το Ρόφημα Σοκολάτας. Είναι σημαντικό να δίνουμε γλυκιά γεύση στη μέρα μας από το πρωί.  

Το ιδανικό Ρόφημα Σοκολάτας το οποίο μπορείτε να απολαύσετε ζεστό ή κρύο προσθέτοντας απλά γάλα, είναι το Ρόφημα Σοκολάτας Sweet & Balance το οποίο δεν περιέχει ζάχαρη αλλά γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia έχει φυτικές ίνες,  χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ) και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο (ΓΦ).

Όροι: 
Κατηγοριες: