Σχετικα Αφιερωματα

Αποτοξίνωση βήμα - βήμα…

Οι οργανισμοί μας εκτίθενται σε περιβαλλοντικές τοξίνες όλη την ώρα. Η ζάχαρη, οι κορεσμένοι υδατάνθρακες και τα προμαγειρεμένα φαγητά σε συνδυασμό με τα  φυτοφάρμακα, τα βαρέα μέταλλα, τα παράσιτα, τους ιούς, τα βακτήρια και το άγχος της καθημερινότητας έχουν ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ψυχική, αλλά και σωματική μας ισορροπία και  να μας παρουσιάζονται πολλά προβλήματα υγείας.

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021

Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να ανταπεξέλθει σε όλα τα παραπάνω, είναι απαραίτητο να του δώσουμε λίγη βοήθεια, μέσω της αποβολής των περιττών τοξινών από κάθε όργανο του οργανισμού μας ξεχωριστά.

Ξεκινήστε την αποτοξίνωσή σας από τη Διατροφή σας. 

Εξαλείψτε από τη διατροφή σας το σιτάρι με τα παράγωγά του, τη  γλουτένη, τη σόγια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα τηγανητά. Αποφύγετε τη ζάχαρη, την ασπαρτάμη, τα τρανς λιπαρά και τα υδρογονωμένα έλαια . Μην καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες καφεΐνης και αλκοόλ. Καταναλώστε υγιεινά λίπη όπως καρύδα, αβοκάντο, ωμέγα-3, ελαιόλαδο ή ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Συνεχίστε με το έντερο. 

Πίνετε άφθονο αποσταγμένο ή φθοριούχο νερό, νερό εμπλουτισμένο με aloe vera, κεφίρ και καταναλώστε άφοβα  τζίντζερ, σκόρδο, μάραθο, άργιλο βρώσιμο ή ενεργό άνθρακα για την απομάκρυνση των τοξινών. Επίσης, το ινδικό φραγκοστάφυλο ή Triphala είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτοξινώσετε το έντερό σας. 

Νεφρό. 

Ο χυμός από βιολογικό cranberry κάνει θαύματα στο νεφρό καθώς επίσης και ο μηλίτης. Λίγο χλιαρό νερό λεμόνι κάθε πρωί είναι πραγματικά ένα δώρο για την καλή λειτουργία των νεφρών σας. Η καλύτερη συμβουλή είναι βέβαια, να  μείνετε μακριά από οποιαδήποτε επαφή με  φυτοφάρμακα, καθώς αυτά ενοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για την  πρόκληση νεφρικής ανεπάρκειας.

Συκώτι. 

Για να μπορέσουμε να αποτοξινώσουμε το συκώτι, η καλύτερη μέθοδος είναι η κατανάλωση γάλακτος από γαϊδουράγκαθο. Εκτός από το θαυματουργό γαϊδουράγκαθο, ιδιαίτερα βοηθητικά στην αποτοξίνωση του συκωτιού είναι η ρίζα από κολλιτσίδα, η ρίζα από πικραλίδα, τα παντζάρια, οι αγκινάρες, το σκόρδο, ο κουρκουμάς. Όλα τα παραπάνω, έχουν την ιδιότητα, μέσα στην κοιλιά, να απορροφούν τις τοξίνες. Πρόκειται για τροφές εξαιρετικά υποστηρικτικές του μεταβολισμού και της ηπατικής  αποτοξίνωσης.

Δέρμα. 

Μπορεί να επηρεαστεί από τις διάφορες λοσιόν, τα εξεζητημένα είδη μακιγιάζ ή από το απλό μακιγιάζ, από τα αποσμητικά ή τα αρώματα. Η χρήση της  σάουνας, η εφίδρωση, η καυτή γιόγκα, τα ιαματικά λουτρά και η απολέπιση κάνουν στην κυριολεξία θαύματα. Η σωματική άσκηση και η καλή εφίδρωση είναι στοιχεία απαραίτητα για την καλή εικόνα του δέρματός μας.

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης του σώματος είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται για να μπορέσει ο οργανισμός μας να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα υγείας. Είναι μία διαδικασία τόσο απαραίτητη, όσο και οι διακοπές. Φανταστείτε ότι τα οφέλη που παρέχουμε στον εαυτό μας με την ξεκούραση τις μέρες των διακοπών. «Αδειάζουμε» από τα προβλήματα της καθημερινότητας και «φορτίζουμε τις μπαταρίες μας» για την υπόλοιπη χρονιά. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στον οργανισμό μας με την αποτοξίνωση. «Αδειάζει» από καθετί περιττό και μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στις προκλήσεις που του θέτουμε…

Όροι: 
Κατηγοριες: