Σχετικα Αφιερωματα

Το κρεμμύδι σαν υποστηρικτικό των οστών και του συνδετικού ιστού

Πέρα από όλα τα γνωστά οφέλη του κρεμμυδιού για την υγεία μας, τώρα αποδεικνύεται και χρήσιμο για τα οστά.

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022

Έρευνες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι το κρεμμύδι βοηθάει στην αύξηση της πυκνότητας των οστών και γι αυτό το λόγο παρέχει σημαντικά οφέλη στις γυναίκες της ηλικίας της εμμηνόπαυσης. Επιπρόσθετα υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες αυτής της ηλικίας μπορεί να βοηθούνται στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης κατάγματος ισχίου μέσω της συχνής κατανάλωσης κρεμμυδιών.

Ο όρος συχνή σημαίνει στην προκειμένη περίπτωση καθημερινή κατανάλωση. Σε αυτές τις έρευνες που αφορούσαν τις ηλικιωμένες γυναίκες και την πυκνότητα των οστών, η σποραδική κατανάλωση κρεμμυδιών (μια φορά τον μήνα ή και λιγότερο) δεν έδειξε κάποια οφέλη.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό για τις γυναίκες να καταναλώνουν κρεμμύδια, και επειδή δεν γίνεται να τρώει κανείς σκέτα κρεμμύδια σε καθημερινή βάση, είναι καλό να τα ενσωματώσουν στο διαιτολόγιο τους μέσω των φαγητών που μαγειρεύουν.

Επιπρόσθετα η ίδια αιτία που κάνει τα κρεμμύδια σημαντικά για την πυκνότητα των οστών, η μεγάλη τους περιεκτικότητα σε ενώσεις του θείου, φαίνεται ότι κάνει καλό και τον συνδετικό ιστό των οστών. Πολλά από τα συστατικά του συνδετικού ιστού, απαιτούν το στοιχείο του θείου (S) για τον σχηματισμό τους, όπως οι γλυκοζαμινογλυκάνες (GAGS), που είναι η πρώτη οικογένεια μορίων που βρίσκονται στην βασική ουσία του συνδετικού ιστού.

Όροι: 
Κατηγοριες: