Ο λιναρόσπορος καταπολεμά τον προστάτη

Ο προστάτης μπορείς να είναι ο εφιάλτης εκατομμυρίων ανδρών στον κόσμο, όμως μια έρευνα αποκαλύπτει πως με τη βοήθεια του λιναρόσπορου, ο προστάτης μπορεί να αποτελέσει παρελθόν.

 

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Medical Food» για λογαριασμό της ολλανδικής εταιρίας Frutarom, εξέτασε 3 ομάδες ανδρών με προστάτη, ηλικίας 45-75 ετών και στις οποίες δόθηκε αντίστοιχα ένα placebo, ένα χάπι με μικρή ποσότητα εκχυλίσματος λιναρόσπορου και ένα χάπι με ενισχυμένη ποσότητα.

Η θεραπεία στο πιάτο μας;

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά καθώς η ομάδα με το placebo δεν ανέφερε καμία ανακούφιση από τα συμπτώματα, η ομάδα με το χάπι μειωμένου εκχυλίσματος ανέφερε ελαφρά βελτίωση ενώ μεγάλη βελτίωση παρουσίασε η ομάδα με το χάπι ενισχυμένου εκχυλίσματος λιναρόσπορου.

Παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επιστημονικά επιβεβαιωμένη σύνδεση του λιναρόσπορου με την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη καθώς καθοδόν βρίσκονται και άλλες έρευνες προς την κατεύθυνση αυτή. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν, πως η προσθήκη λιναρόσπορου στη διατροφή, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει.

Όροι: 
Κατηγοριες: