Σχετικα Αφιερωματα

Αφροδισιακοί ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι  τροφές της αγάπης. Κλείνουν μέσα τους την αναπαραγωγική ενέργεια των φυτών. Είναι εξαιρετικές πηγές θρεπτικών συστατικών όπως ο ψευδάργυρος, ένα σημαντικό συστατικό της σεξουαλικής επιθυμίας και ικανότητας. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα και αποτελούν ιδανικό σνακ.  Απολαύστε την αίσθηση του να τα τρώτε με τα δάχτυλά σας και τονώστε τη λίμπιντό σας.   

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Κουκουνάρια

Με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο ο οποίος  έχει συνδεθεί με την υγιή σεξουαλική ορμή, τα κουκουνάρια θεωρούνται από τους πιο αφροδισιακούς σπόρους. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή της τεστοστερόνης και τα κουκουνάρια έχουν καταγραφεί από τον Μεσαίωνα ως σύμμαχος των ανδρών με μεγάλη σεξουαλική αντοχή. 

Αμύγδαλα

Είναι ένα αρχαίο σύμβολο της γονιμότητας από τα βιβλικά χρόνια και πλούσια σε ευεργετικά λίπη που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος όπως και  φυτικές ίνες, και βιταμίνη Ε. Θεωρείται ότι το άρωμα του αμυγδάλου προκαλεί το πάθος στις γυναίκες. Παρέχουν μαγνήσιο, σελήνιο και ψευδάργυρο που είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγική υγεία. 

Φυστίκια Αιγίνης

Σύμφωνα με έρευνα τα φιστίκια φαίνεται ότι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική ζωτικότητα των ανδρών.  Άνδρες που είχαν μια ημερήσια πρόσληψη περίπου 100 γρ. φιστικιών για τρεις εβδομάδες,  βελτίωσαν τη  στυτική λειτουργία τους κατά 50% περίπου, κάτι που επιβεβαιώθηκε με υπερηχογραφήματα της ροής του αίματος στο πέος.

Φουντούκια και καρύδια

Λένε ότι όλοι οι ξηροί καρποί έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, όμως τα φουντούκια και τα καρύδια, σύμφωνα με λαϊκές παραδόσεις είναι αυτά που μπαίνουν στο γαμήλιο τραπέζι ακόμα και σε καλάθια δίπλα στο κρεβάτι των νεόνυμφων για τη γαμήλια νύχτα. Τα καρύδια είναι πλούσια σε Ω3 και σε φυλλικό οξύ και στη αρχαία Ρώμη τα χρησιμοποιούσαν σε τελετές γονιμότητας της εποχής και συνήθιζαν να τα πετούν αντί για ρύζι στους νεόνυμφους, Τα φουντούκια και τα καρύδια περιέχουν ψευδάργυρο και Βιταμίνη Ε, γνωστή και ως «ορμόνη του έρωτα»,  στοιχεία που συντελούν στην αντρική στύση.

Κολοκυθόσποροι

Είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο: 156 mg σε μόλις 28 γραμμάρια. Το μαγνήσιο βοηθά στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης, διασφαλίζοντας ότι εισέρχεται μεγαλύτερη ποσότητα στην κυκλοφορία του αίματος. Όπως και τα στρείδια, οι σπόροι της κολοκύθας είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο που είναι απαραίτητος για την υγιή παραγωγή σπέρματος και την πρόληψη της ανεπάρκειας τεστοστερόνης στους άνδρες. Περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες όπως Β, Ε, C, D και Κ αλλά και ανόργανα άλατα που αυξάνουν τη λίμπιντο. Τα ακόρεστα λίπη που βρίσκονται στους κολοκυθόσπορους συμβάλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στη ροή του αίματος.

Όροι: 
Κατηγοριες: