Σχετικα Αφιερωματα

Ενισχύστε τη σεξουαλική σας ορμή με φαγώσιμα αφροδισιακά

Στο μυαλό πολλών από εμάς κυριαρχούν δύο πράγματα, γι 'αυτό δεν είναι να απορεί κανείς που συχνά πάνε «πακέτο»: το φαγητό και το σεξ. Όσους αιώνες προετοιμάζουμε και απολαμβάνουμε την τροφή μας, άλλους τόσους περίπου πιστεύουμε – οι περισσότεροι – στις μαγικές ικανότητες των αφροδισιακών τροφών. 

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Και παρόλο που η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA) έχει διαπιστώσει ότι τα περισσότερα από αυτά είναι αναποτελεσματικά,  εξακολουθούμε  να αναζητούμε τον τέλειο καταλύτη για την αγάπη και τη σεξουαλική ικανοποίηση.

Μπορούν κάποια τρόφιμα πραγματικά να απογειώσουν τη σεξουαλική σας ορμή; Oι παρακάτω τροφές έχουν τη φήμη αφροδισιακών που τονώνουν τη λίμπιντο και ενώ κάποια απλά έχουν μόνο την ιστορία στο πλευρό τους, για άλλα υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που επικυρώνουν τις θετικές τους επιδράσεις στη ερωτική μας ζωή. 

Στρείδια

Ένας από τα πιο φημισμένα αφροδισιακά, τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και θεωρείται ότι υποβοηθούν τη γονιμότητα. Περιέχουν αμινοξέα που ενεργοποιούν την παραγωγή των σεξουαλικών ορμονών, της τεστοστερόνης στους άνδρες και της προγεστερόνης στις γυναίκες, κάνοντάς μας πιο δραστήριους ερωτικά και δικαιώνοντας τον πασίγνωστο εραστή του 18ου αίωνα Casanova ο οποίος έτρωγε για πρωινό 50 στρείδια. 

Καφές

Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς και ενισχύει τη ροή του αίματος. Μελέτες έδειξαν ότι βελτίωσαν τη διάθεση για σεξ σε θηλυκά ποντίκια ενώ, μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας αναφέρει ότι δύο με τρία φλιτζάνια καφέ μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο της στυτικής δυσλειτουργίας.

Ελαιόλαδο

Γεμάτο αντιοξειδωτικά, το λάδι και οι ελιές, έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και  αιώνες σε προβλήματα υγείας. Είναι καλή πηγή μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών, τα οποία είναι κρίσιμα για την παραγωγή υγιούς καρδιάς, τη ροή του αίματος και των ορμονών.

Τσάι Μασάλα (Chai tea)

Αποφύγετε τον καφέ μετά το δείπνο και φτιάξτε ένα φλυτζάνι τσάι μασάλα. Τα μπαχαρικά που συνήθως περιέχει (τζίντζερ, γαρίφαλο και κανέλα), ενισχύουν τη ροή του αίματος στον οργανισμό ενώ η επίδραση της καφεΐνης είναι μικρότερη.

Μέλι

Ένα μείγμα από μέλι, νερό, μούρα και μπαχαρικά που είχαν υποστεί ζύμωση έγινε δημοφιλές σε διάφορους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα το 7000 π.Χ.. Οι Αρχαίοι Πέρσες, πιστεύοντας ότι το υδρόμελι συνέβαλε στη γονιμότητα και την ερωτική επιθυμία, συμβούλευαν τους νεόνυμφους να το πίνουν κάθε μέρα τον πρώτο μήνα του γάμου τους (εξ ου και ο «μήνας του μέλιτος»). Αλλά και το Μεσαίωνα, οι άνθρωποι έπιναν υδρόμελι για τους ίδιους λόγους αλλά και γιατί μείωνε τις αναστολές αλλά και τους φόβους της «κακής απόδοσης». Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη αλλά σίγουρα είναι  πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή τεστοστερόνης. Περιέχει επίσης βόριο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή οιστρογόνων που αυξάνουν την επιθυμία στις γυναίκες και παρέχει μια φυσική ώθηση ενέργειας.

Νερό καρύδας

Περιέχει το ίδιο επίπεδο  ηλεκτρολυτών όπως το αίμα σας όπως επίσης μέταλλα και αρκετή βιταμίνη C. Ενισχύει το μεταβολισμό, αυξάνοντας τη ροή του αίματος, και για το λόγο αυτό, θεωρείται αφροδισιακό. 

Κακάο ή σοκολάτα

Γιατί λοιπόν η σοκολάτα θεωρείται συνώνυμο του πάθους; Κάποιοι επιστήμονες το αποδίδουν σε δύο βασικά στοιχεία την φαινεθυλαμίνη και την τρυπτοφάνη. Το πρώτο είναι ένα διεγερτικό που απελευθερώνεται στον εγκέφαλο όταν ερωτευόμαστε, ενώ η δεύτερη βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου που σχετίζεται με την καλή διάθεση και τη σεξουαλική διέγερση. Εκτός από αυτά, η γλυκιά γεύση και η βελούδινη υφή της σοκολάτας, ενισχύουν την τελική απόλαυση. Η αγνή μαύρη σοκολάτα έχει μια μακραίωνη φήμη ως αφροδισιακό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους Μάγια και τους Αζτέκους. 

Tags: 
Όροι: 
Κατηγοριες: