Τροφές για χαρούμενα παιδιά !

Μελέτες απέδειξαν, ότι τρόφιμα έχουν άμεση επίδραση στη διάθεση και την αλλαγή συμπεριφοράς των παιδιών.  Μια  υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή θα μπορούσε να κάνει μια αξιοσημείωτη διαφορά σε παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς.  Έτσι μία διατροφή με μικρά και συχνά  γεύματα, άφθονο νερό, φρέσκα φρούτα και λαχανικά και μια υψηλή πρόσληψη των απαραίτητων λιπαρών οξέων, αποφεύγοντας τρόφιμα επεξεργασμένα με πρόσθετα μπορεί να κάνει τα παιδιά χαρούμενα.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Ένα  καλό πρωινό πάντα είναι το πρώτο βήμα της ευτυχίας. Ένα πρωινό με χαμηλή γλουτένη και ζάχαρη, όπως ένα βραστό αυγό, με μία φέτα ψωμιού ολικής αλέσεως, προϊόντα βρώμης με ένα μήλο και γιαούρτι ή ένα ποτήρι γάλα με μία μπανάνα σίγουρα είναι κατάλληλα για να φτιάξουν την διάθεση του παιδιού σας. Έτσι προτιμάμε για πρωινό τροφές, που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη,  για να διατηρούμε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά και να βοηθήσουμε το σώμα να μεταβολίσει το λίπος. 

Παρά το γεγονός ότι πολλοί γονείς βλέπουν ότι τα ζαχαρούχα τρόφιμα κάνουν τα παιδιά πιο επιθετικά δεν μειώνουν τη ζάχαρη. Πρέπει λοιπόν να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης των παιδιών και την αντικαταστήσετε με μέλι ή άλλες πηγές φυσικών σακχάρων, όπως η ζάχαρη καρύδας και η στέβια. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη αύξηση της ηρεμίας και την υπομονής του παιδιού, στη γενική υγεία και την προστασία των δοντιών του. 

Τα πρόσθετα των επεξεργασμένων τροφίμων, που χρησιμοποιούνται είτε ως συντηρητικά ή για καλύτερη γεύση, η χρήση τους έχει συνδεθεί  με άσθμα, αλλεργίες, ημικρανίες και επιθετική συμπεριφορά. Οι μελέτες δείχνουν, ότι τα παιδιά που τρώνε μια διατροφή χωρίς συντηρητικά και χρωστικές έχουν ισορροπημένη συμπεριφορά χωρίς κυκλοθυμίες και επιθετικότητα.
Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της έρευνας σχετικά με τη σχέση μεταξύ των τροφίμων και της συμπεριφοράς επικεντρώνεται στα λιπαρά ψάρια, που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν ευεργετικά λιπαρά οξέα, τα οποία επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία του παιδιού με αποτέλεσμα να νιώθουν χαρά και μία σταθερή ψυχολογία ευεξίας και ηρεμίας. Εκτός από τα ψάρια ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν τα καρύδια και ο λιναρόσπορος.

Επίσης ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία καθώς, ειδικά ο ψευδάργυρος αυξάνει το αίσθημα εφορίας και εμποδίζει την εναλλαγή συναισθημάτων. Μία ισορροπημένη διατροφή του παιδιού ξεκινώντας από το πρωινό μέχρι το βραδινό βοηθάει στην ισορροπημένη ψυχολογία του, μειώνει την επιθετικότητα του, ενισχύει την κοινωνικότητά του κάνοντας το χαρούμενο.