10 super τροφές για λαμπερό δέρμα

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να διατηρήσετε την υγεία των μαλλιών και του δέρματός σας. Αρκεί να τρέφεστε σωστά. Άλλωστε τα καλλυντικά φτιάχνονται με προϊόντα που υπάρχουν στις τροφές μας. 

 

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Αν θέλετε να προλάβετε τα σημάδια της γήρανσης, να έχετε ένα λαμπερό δέρμα και δυνατά μαλλιά, είναι σημαντικό να παίρνετε τις σωστές βιταμίνες, όπως οι Α,C, B3, E και Κ.

Όλες αυτές υπάρχουν σε συγκεκριμένες τροφές και ειδικά συμπληρώματα διατροφής. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η βιταμίνη Α αποτελεί βασικό συστατικό για την οικοδόμηση του κολλαγόνου και την αποκατάσταση των ιστών του δέρματος. Βοηθά να περιοριστούν οι βλαβερές συνέπειες της οξείδωσης, μειώνει τα σημάδια του ήλιου αλλά και τις λεπτές ρυτίδες του προσώπου.
Επίσης η βιταμίνη Α εξαλείφει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Οι μάσκες από αβοκάντο και ντομάτα, το μασάζ στα μαλλιά με λάδι καρύδας και η κατανάλωση ανανά είναι μερικές από τις «συνταγές» για να έχετε ένα υγιές δέρμα και δυνατά μαλλιά.

Διαβάστε επίσης: 
Τροφές που μας εξασφαλίζουν υγιή οστά

Ακολουθεί η λίστα με τα τρόφιμα που βοηθούν στο να αποκτήσετε υγιή μαλλιά και λαμπερό δέρμα:

Λιπαρά ψάρια

Ο σολομός, ο τόνος και η σαρδέλα περιέχουν σε αφθονία το ωμέγα-3 ιχθυέλαιο το οποίο έχει θετική επίδραση σε μαλλιά και δέρμα. Γενικά τα λιπαρά ψάρια είναι ένας φυσικός τρόπος για να μείνετε ενυδατωμένοι σε δέρμα και μαλλιά.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι γνωστό για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Περιέχει βιταμίνη Α και C οι οποίες κρατούν υγιή τα κύτταρα του δέρματος. Ειδικά τα άτομα που έχουν έλλειψη της βιταμίνης C, συνήθως έχουν και πρόβλημα ξηροδερμίας.

Στρείδια

Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό και παράλληλα έχει θετική επίδραση στο δέρμα.

Λάδι καρύδας

Το συχνό μασάζ στο κεφάλι με λάδι καρύδας βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας. Το λάδι αυτό έχει επίσης αντι-μικροβιακές ιδιότητες, λαυρικό οξύ και λιπαρά οξέα που βοηθούν στην ενδυνάμωση της τρίχας.

Ανανάς

Κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων και λεπτών γραμμών στο πρόσωπο. Περιέχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής.

Καρύδια

Είναι το κατάλληλο σνακ για υγιές και λαμπερό δέρμα. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν καταπολεμούν τις φλεγμονές του δέρματος και το κρατούν ενυδατωμένο.
Επίσης τα καρύδια προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV, ενώ η βιταμίνη Β που περιέχουν ενδυναμώνει την τρίχα.

Μαύρη σοκολάτα

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχει υπέροχη γεύση. Ιδιαίτερα τα φλαβονοειδή, καταπολεμούν τις ρυτίδες, βελτιώνουν τη ροή του αίματος και προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV.

Ντομάτες

Αντί για καλλυντικά δοκιμάστε να απλώσετε στο πρόσωπό σας χυμό ντομάτας. Κόψτε μια φρέσκια ντομάτα, στραγγίξτε την καλά,  προσθέστε λίγο χυμό αγγούρι και εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με ένα βαμβάκι για να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα.

Αβοκάντο

Μπορείτε να τα καταναλώσετε ή να τα βάλετε απευθείας πάνω στο δέρμα σας. Κάντε μια μάσκα προσώπου για την μείωση των ρυτίδων, πιείτε χυμό αβοκάντο για λαμπερή επιδερμίδα, τρίψτε τα στα μαλλιά για να εξαφανίσετε την ξηροδερμία στο κεφάλι.

Κόκκινο κρασί

Έρευνες έχουν δείξει πως το κόκκινο κρασί έχει θετική επίδραση στην υγεία και μεταξύ άλλων στο δέρμα. Η ρεσβερατρόλη είναι ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί και έχει αποδειχθεί πως βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής αλλά και των βακτηριδίων που αναπτύσσονται στο δέρμα.

Όροι: 
Κατηγοριες: