3 εύκολες γιορτινές σαλάτες με ρόδι

Το 2021 φεύγει και το 2022 έρχεται με αέρα ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα. Τα φετινά χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά όμως αυτό που θα παραμείνει ίδιο είναι το γιορτινό τραπέζι. Το αγαπημένο φρούτο του χειμώνα, το Ρόδι θα έχει και φέτος την  τιμητική του.

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021

Το itrofi.gr σας παρουσιάζει σήμερα, 3 υπέροχες συνταγές με γιορτινές σαλάτες που μπορείτε να φτιάξετε σε σύντομο χρόνο στο σπίτι σας. Γιορτινές σαλάτες και όχι μόνο.. Δροσερές, αντιοξειδωτικές. Το ρόδι περιέχει ψηλές ποσότητες φυτικών ινών, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, E και κάλιο. Επιπλέον το ρόδι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Σαλάτα Blue Cheese

Υλικά 

Πράσινη λόλα

Κόκκινη λόλα

Ρόκα

Baby σπανάκι

4 καρύδια ολόκληρα

1 κουτ. σούπας καβουρδισμένο αμύγδαλο (τρίμματα)

2 κουτ. σούπας dressing ροδιού «Ωδή στο ρόδι»

1 κουτ. γλυκού Ελαιόλαδο

Αλάτι

Σπόρους φρέσκου ροδιού

50 γρ. Blue cheese

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τη σαλατικά μας τοποθετώντας στη σαλατιέρα που θα σερβίρουμε.

Προσθέτουμε το αμύγδαλο που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ για να γίνει σαν τρίμμα. Συνεχίζουμε με τα καρύδια σε χοντροκομμένα κομμάτια.

Το ίδιο θα κάνουμε και με το blue cheese που θα προσθέσουμε σε κομμάτια. Αλατίζουμε προσθέτουμε το dressing ροδιού και το ελαιόλαδο.

Τελευταία πινελιά οι σπόροι φρέσκου ροδιού που θα απογειώσουν τη γεύση της σαλάτας!

Σαλάτα με μαρούλι παντζάρι και ρόδι

Υλικά

 4 μερίδες

1 μαρουλάκι μικρό

1/2 ματσάκι ρόκα

400 γρ. παντζάρια ατμού – έβαλα αγρό κήπος χαλβατζή

1 μπουκέτο από: βασιλικό - δεντρολίβανο – μέντα – δυόσμο - μόνο τα φυλλαράκια τους

2 κλωναράκια μαϊντανό κομμένο

1 τριαντάφυλλο κόκκινο χειμερινό – μόνο τα πέταλα

1/2 κούπα σπόρους ρόδι γλυκό

1 πρέζα ξύσμα πορτοκάλι

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι, την ρόκα, τον μαϊντανό, πάμε στα βότανα χωρίζουμε τα φυλλαράκια, τα βάζουμε όλα μέσα σε σαλατιέρα.

Ψεκάζουμε την σαλάτα μας, μία - δυο φορές με ροδόνερο, προσθέτουμε το παντζάρι κομμένο, το ρόδι, τα ροδοπέταλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, περιλούζουμε την σαλάτα μας, με την βινεγκρέτ, που έχουμε φτιάξει, και τελειώνουμε αλατίζοντας.

Cookpad.com.

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι

Γιορτινή σαλάτα και όχι μόνο.. Δροσερή, αντιοξειδωτική σαλάτα με ρόδι το οποίο περιέχει ψηλές ποσότητες φυτικών ινών, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, E και κάλιο. Επιπλέον το ρόδι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Υλικά

 2 μερίδες

1 ματσάκι ρόκα

1 ματσάκι πράσινη σαλάτα ή ανάμεικτα μαρούλια

10 ντοματίνια

60 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα σε κύβους

Λίγα καρύδια ξεφλουδισμένα

1/2 ρόδι

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα ντοματίνια και τη σαλάτα και αφήνουμε να στραγγίσει από το νερό σε ένα τρυπητό σκεύος. Την κόβουμε σε κομμάτια

Ρίχνουμε τη σαλάτα σε μια σαλατιέρα ή πιατέλα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, την παρμεζάνα, τα καρύδια και το ρόδι.

Cookpad.com.

Για το DRESSING που θα χρησιμοποιήσετε προτείνουμε χειροποίητη dressing με σιρόπι ρόδι από το Ωδη στο Ρόδι. 

ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΣΤΑΦΥΛΙ

Χειροποίητη dressing με σιρόπι ρόδι δικής μας
παραγωγής & χυμό σταφύλι, συνοδεύει άψογα σαλάτες. Παρασκευάζεται αυστηρά ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και γλυκόζη. Περιέχει ΜΟΝΟ φρούτα, και η γλυκιά γεύση του οφείλεται στην προσθήκη φυσικού χυμού από σταφύλι.

Τα ρόδια είχαν πάντα σπουδαία διατροφικά οφέλη και μάλιστα αρκετά πρόσφατα οι επιστήμονες τα ανέβασαν στο βάθρο των πρωταθλητών των αντιοξειδωτικών μαζί με τα βατόμουρα και το πράσινο τσάι. Κάθε καρπός απαρτίζεται από τρία βασικά μέρη, τους σπόρους ή « επισπέρμια», τον χυμό, και τον φλοιό. Μέσα σε κάθε ρόδι υπάρχουν περισσότεροι από 600 μικροί σπόροι με γεύση, γλυκιά ή υπόξινη και μερικές φορές ελαφρά στυφή. Συνήθως, τα φρούτα χάνουν τις ιδιότητές τους όταν βγάλουμε το χυμό τους. Είναι όμως ενδιαφέρον ότι ο χυμός από το ρόδι διατηρεί τις ιδιότητες του ίδιου του καρπού, γεγονός που τον καθιστά μοναδικό.

Τα ρόδια έχουν ένα εντυπωσιακό θρεπτικό προφίλ πέρα από την αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική, αντιϊική, αντικαρκινική, αντιφλεγμονώδη, και αντιδιαβητική δράση τους.

Ένα φλιτζάνι από σπόρους ροδιού (174 γραμμάρια) περιέχει:

  • Ίνες: 7 γραμμάρια.
  • Πρωτεΐνη: 3 γραμμάρια.
  • Βιταμίνη C: 30% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης (ΣΗΔ)
  • Βιταμίνη Κ: 36% του ΣΗΔ
  • Φολικό οξύ: 16% του ΣΗΔ
  • Κάλιο: 12% του ΣΗΔ

Ο χυμός ροδιού έχει 75 θερμίδες και 16 γραμμάρια ζάχαρης σε μια μερίδα (½ φλιτζάνι). Αυτό όμως δεν είναι το ίδιο με τη ζάχαρη από τις "κενές θερμίδες" άλλων τροφίμων επειδή αυτή η φυσική ζάχαρη συνοδεύει και πολυάριθμες άλλες θρεπτικές ουσίες. Ωστόσο, εκεί όπου τα ρόδια πραγματικά ξεχωρίζουν είναι οι ισχυρές φυτικές ενώσεις, μερικές από τις οποίες έχουν σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο μοναδικές ουσίες στα ρόδια που ευθύνονται για τα περισσότερα από τα οφέλη που προσφέρουν για την υγεία: οι πουνικαλαγίνες , εξαιρετικά ισχυρά αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο χυμό και τη φλούδα. Ο χυμός ροδιού έχει βρεθεί ότι έχει τρεις φορές την αντιοξειδωτική δράση του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού Και το πουνικικό οξύ, γνωστό και ως έλαιο των σπόρων του ροδιού, που είναι ένας τύπος συζευγμένου λινολεϊκού οξέος με ισχυρά βιολογικά αποτελέσματα.

ΩΔΗ ΣΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΟΠΛΟ

Η επιστημονική κοινότητα έχει μελετήσει εξτενώς την αντικαρκινική δράση του καρπού αυτού λόγω των πολυφαινόλων που διαθέτει κυρίως σε κηκιδικό οξύ. Τέσσερες χημικές ουσίες που περιέχονται στο χυμό, το καφεϊκό οξύ, το ελλαγικό, το λουτεολίνη και το πουνισικό οξύ, έχει αποδειχτθεί πως έχουν ανασταλτικές ιδιότητες όσον αφορά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ - Βιολογικά Ρόδια Ελασσόνας - Κτήμα Πούτα - www.ode.global

Εδώ θα βρείτε μια πλειάδα εξαιρετικών προϊόντων που θα δώσουν ξεχωριστή γεύση το 2020 σε όλη την οικογένεια. Οι καλλιέργειες βρίσκονται στην Ελασσόνα, στους πρόποδες του Ολύμπου. Είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, στις οποίες καλλιεργείται Βιολογικά με φροντίδα και μεράκι η παγκόσμια ποικιλία ροδιού Wonderfull, η οποία μπορεί να καταναλώνεται επιτραπέζια αλλά και να χυμοποιείται. Τα κτήματα Πούτα είναι απαλλαγμένα από εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και χημικά λιπάσματα. Χρησιμοποιούνται μόνο οργανικά λιπάσματα όπως αυτό προβλέπεται από τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας. Έτσι φτάνουν στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον φυσικό κύκλο ζωής των οικοσυστημάτων. Οι καλλιέργειες ελέγχονται και πιστοποιούνται ως Βιολογικές από την Q-check Bio.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ: 

  • Παραγωγή βιολογικών ροδιών
  • Παραγωγή βιολογικού χυμού ροδιού 100% σε συσκευασίες (Μη παστεριωμένο) η θερμή παστερίωση σε συσκευασίες των 250 ml, 500 ml, και 1 lit, χωρίς ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά
  • Παραγωγή μαρμελάδων ρόδι-μήλο και ρόδι-σταφύλι 100% φρούτο χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 240 gr και 810 gr
  • Παραγωγή μαρμελάδας ρόδι-σταφύλι, 24Κ βρώσιμο χρυσό, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 35 gr και 240 gr
  • Παραγωγή BBQ-SAUCE ρόδι-σταφύλι 100% φρούτα, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 230 gr και 780 gr
  • Παραγωγή Chatney ρόδι-μήλο, ροδι-λαχανικά πορτοκάλι, ρόδι-καρότο, 100% φρούτα και λαχανικά, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 230 gr και 780 gr
  • Παραγωγή dressing και σιροπιού ροδιού-σταφυλιού 100% φρούτα, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 250 ml και 750 ml.

info:

Όλα τα προιόντα με ένα κλικ ΕΔΩ

Βρείτε την ΩΔΗ και στο Facebook

"Ωδή στο Ρόδι". Πούτας Στέφανος, Ελασσόνα, Λάρισα.
Τ: (+30) 24930 24460, Κ: (+30) 6974550563

Γιώργος Μουλάς

Όροι: 
Κατηγοριες: