Οι 5 καλύτερες αλκαλικές τροφές που επιβάλλεται να βάλετε στο καθημερινό διατροφικό σας πλάνο!

Το να καταναλώνει κανείς τις περίφημες αλκαλικές τροφές είναι σημαντικό και μάλιστα υψίστης σημασίας για την ισορροπία του σώματος. Με απλά λόγια η αλκαλική διατροφή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά και λιγότερα μεταποιημένα κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Για το λόγο αυτό, η αλκαλική διατροφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία. 

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020

Δεδομένου ότι ένα υπερβολικά όξινο σώμα μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγηθεί σε διάφορα προβλήματα υγείας και διαταραχές σας παρουσιάζουμε ένα ακόμη άρθρο για τις αλκαλικές τροφές που τόσο αγαπάτε. Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών, είναι σημαντικό το pH του αίματος να παραμείνει ισορροπημένο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολλές διαταραχές που επηρεάζουν την υγεία μας σχετίζονται με υπερβολική οξύτητα, η οποία προκαλείται από την κακή και μη ισορροπημένη διατροφή. Είναι γνωστό πως σήμερα οι αγορές κατακλύζονται από μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων που δημιουργούν οξέα και ταυτόχρονα είναι φορτωμένα με θερμίδες. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το κόκκινο κρέας που αποτελούν ένα μικρό κομμάτι αυτής της μακράς λίστας συστατικών που έχουν αυτά τα αποτελέσματα, σε συνδυασμό φυσικά με το στρες και τις τοξικές ουσίες, οδηγούν σε μία κακή επίπτωση για την υγεία του ατόμου αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν. 

Ευτυχώς, καταναλώνοντας αλκαλικά τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να εξισορροπήσετε το pH του αίματος για να αποτρέψετε αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία σας.

Το να καταναλώνει κανείς τις περίφημες αλκαλικές τροφές είναι σημαντικό και μάλιστα υψίστης σημασίας για την ισορροπία του σώματος. Δεδομένου ότι ένα υπερβολικά όξινο σώμα μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας και διαταραχές σας παρουσιάζουμε ξανά ένα ακόμη άρθρο για τις αλκαλικές τροφές που τόσο αγαπάτε. Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών, είναι σημαντικό το pH του αίματός να παραμείνει ισορροπημένο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολλές διαταραχές που επηρεάζουν την υγεία μας σχετίζονται με υπερβολική οξύτητα, η οποία προκαλείται από την κακή και μη ισορροπημένη διατροφή. 

Δεδομένου ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων, θα μοιραστούμε μαζί σας 5 από τα καλύτερα αλκαλικά τρόφιμα.

Δείτε ακόμη: Οι 10 αλκαλικές τροφές που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα

1)Λεμόνια 

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τη σημαντική θέση που έχει το λεμόνι στη διατροφή μας και μπορεί πολλοί να θεωρούν πως το λεμόνι είναι ένα ακόμη φρούτο της οικογένειας των εσπεριδοειδών, στην πραγματικότητα όμως το λεμόνι είναι μία από τις καλύτερες αλκαλικές τροφές με σημαντικά οφέλη για την υγεία. 

Ένα κανονικό λεμόνι λόγω του pH του μπορεί να διευκολύνει την πέψη και να βοηθήσει στην αλκαλοποίηση του αίματος.

Εκτός από αυτό διαθέτει: 

  • Φυτικές Ίνες
  • Μεταλλικά στοιχεία όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και κάλιο
  • Βιταμίνες (A, C και Ε)
  • Αντιοξειδωτικά

2) Μπρόκολο

Broccoli

Με τρεις - τέσσερις μερίδες μπρόκολο την εβδομάδα θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα τόσο στη διατροφή σας όσο και στην υγεία σας. 

Είναι η καλύτερη πηγή χλωροφύλλης, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών που μειώνουν τις περιττές τοξίνες, την οξύτητα του αίματος και βελτιώνουν την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και τον μεταβολισμό. 

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε: 

  • Πρωτεΐνες
  • Βιταμίνες (Α, Β2, Β6, Β9 και Κ)
  • Μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο και κάλιο

3) Αβοκάντο

Διαθέτει μία σειρά από υγιεινά λιπαρά που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται από κάποιους πως αυτά μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους. 

Τα καλά λιπαρά του Αβοκάντο αυξάνουν τις λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας και παράλληλα βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. 

Τα αβοκάντο περιέχουν:

  • Βιταμίνες (Β5, Β6, Β9, C και Κ)
  • Κάλιο
  • Φυτικές ίνες

4) Αγγούρια

Cucumbers

Το κατεξοχήν καλοκαιρινό αγγουράκι που συνοδεύει υπέροχα ακόμη και το ποτό, αξίζει την προσοχή μας. Το 95% της περιεκτικότητάς του σε νερό αυτομάτως το καθιστά ως ένα από λαχανικά με τις λιγότερες θερμίδες. Είναι μία από τις πιο αλκαλικές τροφές που μας έχει χαρίσει η φύση αφού εκτός από τις λίγες θερμίδες προσφέρει επίσης: 

  • Μεταλλικά στοιχεία όπως σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο, χαλκό και κάλιο
  • Βιταμίνες (Α, C, Κ και σύμπλεγμα βιταμινών Β)

5) Σπανάκι

Μπορεί πολλοί να μην θέλουν να ακούν ούτε το όνομα του, όμως το σπανάκι αποτελεί όχι αδίκως από διατροφικής αξίας, μία από τις πιο ολοκληρωμένες τροφές. 

Οι φυτικές ίνες που διαθέτει βοηθούν στις βασικές λειτουργίες του σώματος ενώ παράλληλα η χλωροφύλλη του ωφελεί σημαντικά το αίμα. 

To σπανάκι είναι πλούσιο σε:

  • Φυτικές ίνες
  • Πρωτεΐνες 
  • Βιταμίνες (Α, C, B2, B9, E και Κ)
  • Μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο και σίδηρο

Πηγή: http://steptohealth.com

Γιώργος Μουλάς

Όροι: 
Κατηγοριες: