Φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε όταν παραγγέλνετε room service

Το να παραγγέλνουμε φαγητό στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου είναι μια από τις απόλυτες ταξιδιωτικές απολαύσεις, αλλά υπάρχουν μερικά φαγητά στο μενού που καλό είναι να τα αποφεύγουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι η απόσταση από τις κουζίνες στο υπόγειο των ξενοδοχείων μέχρι το δωμάτιό μας είναι αρκετά μεγάλη.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

Είτε γιατί φθάσατε πολύ αργά, είτε γιατί δεν έχετε πολύ όρεξη να ντύνεστε και βγαίνετε έξω για φαγητό, σηκώνετε το τηλέφωνο και καλείτε την υποδοχή του ξενοδοχείου για να παραγγείλετε το αγαπημένο σας club sandwich, ένα κοκτέιλ γαρίδας και ένα μπουκάλι λευκό κρασί, από την άνεση του δωματίου σας. Δεν είναι μυστικό ότι κάποιες φορές απολαμβάνουμε καλύτερα το να τρώμε καθισμένοι στο άνετο κρεβάτι του ξενοδοχείου μας με πολλά αφράτα μαξιλάρια στην πλάτη μας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είμαστε πάντα πρόθυμοι να πληρώσουμε αρκετά παραπάνω για ένα απλό γεύμα ή ένα σνακ που θα έρθει στην πόρτα μας όποια στιγμή της μέρας ή της νύχτας το θελήσουμε.

Ωστόσο, αυτή η ξεχωριστή extra-prive γευστική εμπειρία μπορεί να βελτιωθεί αν ακολουθήσουμε κάποιες μικρές συμβουλές για την παραγγελία μας. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αυτός που ετοιμάζει το φαγητό που θα παραγγείλουμε ως room service δεν είναι και ο επικεφαλής chef του εστιατορίου του ξενοδοχείου, οπότε είναι καλύτερο να αποφύγουμε οτιδήποτε περίπλοκο. Δεν είναι η σωστή ώρα για εκείνη την ουρά αστακού με την περίπλοκη σως που θέλουμε επιτέλους να δοκιμάσουμε. Και σίγουρα ποτέ δεν παραγγέλνουμε υπηρεσία δωματίου σε ένα ξενοδοχείο όπου το φαγητό στην τραπεζαρία είναι ήδη κακό και τα περισσότερα από τα τραπέζια είναι μόνιμα άδεια.

Οι παρακάτω τροφές θα πρέπει να αποφεύγονται για διάφορους λόγους: μερικοί για την προσωπική μας υγεία, άλλοι για χάρη της μυρωδιάς της κρεβατοκάμαράς μας και κάποιοι άλλοι επειδή είναι βέβαιο ότι θα είναι μια απογοήτευση.

Αβοκάντο

Αγαπάμε το αβοκάντο όσο και εσείς, στις σαλάτες, σε τοστ, σάντουιτς, ή και μόνο του αλλά το βασικό ελάττωμά του είναι ότι χάνει πολύ γρήγορα το ζωντανό πράσινο χρώμα του μόλις το κόψουμε, πράγμα που επηρεάζει και τη γεύση του.

Καφές

Παραγγέλνουμε καφέ στο δωμάτιο και είναι κάτι που κάνουμε όλοι χωρίς καν να το σκεφτούμε. Αλλά θα πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το βραστήρα που παρέχεται τις περισσότερες φορές στο δωμάτιο. Στα περισσότερα ξενοδοχεία, ο καφές για την υπηρεσία δωματίου έχει προετοιμαστεί ώρες πριν τον παραγγείλουμε και σίγουρα η γεύση του δεν είναι η καλύτερη.

Οτιδήποτε τηγανητό

Δύσκολο να διατηρηθεί η τραγανότητα και η ξεχωριστή γεύση αυτής της κατηγορίας των τροφών. Ο σερβιτόρος του room service έχει πολύ δρόμο να διανύσει από την κουζίνα του υπογείου ως το δωμάτιό μας και όλα αυτά τα φρεσκοτηγανισμένα τραγανά φαγητά όπως π.χ. οι αγαπημένες μας πατάτες θα φθάσουν χλιαρά, μαλακά και παπαριασμένα. Τα καπάκια που συχνά χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των πιάτων προκαλούν ατμούς και εξαφανίζουν την τραγανή υφή τους.

Αυγά

Υπάρχουν δύο απλοί λόγοι για να αποφύγετε την παραγγελία αυγών στο μενού του room service. Πρώτον, μυρίζουν. Το απαλά θειώδες άρωμά τους θα διεισδύσει σε κάθε γωνιά του δωματίου σας. Δεύτερον, ο χρόνος που μεσολαβεί από την προετοιμασία τους μέχρι το σερβίρισμά τους παίζει καθοριστικό ρόλο. Ακόμη και αν επιμείνετε στην παραγγελία σας για πολύ μελάτα αυγά και ενώ θα μπορούσαν όντως να ήταν ακριβώς έτσι όταν βγήκαν από το βραστό νερό στην κουζίνα, δεν θα είναι ακριβώς όπως τα ζητήσατε όταν θα φθάσουν τελικά στο δωμάτιο.

Θαλασσινά

Εάν το καλοσκεφτείτε θα συνειδητοποιήσετε ότι η μυρωδιά των ψαριών δεν είναι κάτι με το οποίο θα θέλετε να κοιμηθείτε. Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που ίσως δεν θα πρέπει να παραγγείλετε θαλασσινά από την υπηρεσία δωματίου: Τα ψάρια και τα θαλασσινά διαφέρουν στο χρόνο μαγειρέματος που χρειάζονται και μέχρι να φτάσουν στο δωμάτιό σας ίσως «στεγνώσουν». Κάποια δημοφιλή πιάτα όπως π.χ. το κοκτέιλ γαρίδας προετοιμάζεται σε πολλά ξενοδοχεία αρκετά νωρίτερα ή από το πρωί και παραμένουν στα ψυγεία.

Soufflé

Αν μένετε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο που σας δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλετε σουφλέ από το μενού, μην βιαστείτε να ενθουσιαστείτε. Το σουφλέ ως γνωστό ξεφουσκώνει πολύ γρήγορα, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να προλάβει ο σερβιτόρος να σας το φέρει στη μορφή και τη θερμοκρασία που πρέπει.

Μπριζόλα

Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην παραγγελία μιας ψητής μπριζόλας, βεβαιωθείτε ότι ζητάτε να είναι τουλάχιστον ένα βήμα λιγότερο ψημένη από αυτό που κανονικά θέλετε. Θα φθάσει σε σας αρκετά «καλοψημένη» καθώς συνεχίζει να μαγειρεύεται από τη θερμότητα που ήδη έχει.

Pasta

Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα φαγητά που αποζητάμε ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα ή ένα μεγάλο ταξίδι, αλλά αν για σας η γεύση έχει μεγάλη σημασία, δεν θα πρέπει να τα παραγγέλνετε στο room service. Μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουν από την κουζίνα στο δωμάτιο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μια απογοητευτική κρύα λάσπη, καθώς τα καλά ζυμαρικά προορίζονται για άμεση απόλαυση.

Κρεμμύδια

Παραλείψτε επίσης τα κρεμμύδια ή κάποια τυριά με έντονη και βαριά μυρωδιά μπλε τυρί γιατί επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Λαχανικά στον ατμό

Και αυτά τα τρόφιμα μαλακώνουν και χάνουν την φρέσκια γεύση τους όταν το πιάτο μέχρι να φτάσει στο δωμάτιό μας καλύπτεται από τα καπάκια μεταφοράς. Αν είστε σε διάθεση για λαχανικά, δοκιμάστε μια πιατέλα crudité με χούμους ή κάποια σαλάτα.

Φωτεινή Πουρνάρα

Όροι: 
Κατηγοριες: