Οι καλύτερες δίαιτες του 2018 για την απώλεια κιλών σύμφωνα με τους ειδικούς

Πολλοί από εμάς που ορκιστήκαμε να τρώμε πιο υγιεινά ή να χάσουμε κάποια κιλά στην αρχή της χρονιάς, μπορεί να μην τα έχουμε καταφέρει και τόσο καλά. Συγχαρητήρια σε όσους έπιασαν το στόχο τους αλλά για τους υπόλοιπους, ήρθε η ώρα να ξαναβρούμε την όρεξη και τα κίνητρα για προσπαθήσουμε και πάλι.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Υπολογίζεται ότι περίπου 45 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο ακολουθούν κάποια δίαιτα κάθε χρόνο και η απώλεια βάρους είναι ο πρωταρχικός στόχος. Ωστόσο, αν είστε σε δίαιτα είτε για να χάσετε βάρος ή απλώς για να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία, η προσκόλληση σε ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη. Με τόσες πολλές δίαιτες για να διαλέξουμε εξάλλου, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το ποιά θα λειτουργήσει καλύτερα για μας;

Η U.S. News & World Report της Αμερικής συγκεντρώνει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας κάθε χρόνο για να αξιολογήσουν τις πιο δημοφιλείς δίαιτες στις ΗΠΑ. Φέτος, οι επιστήμονες αξιολόγησαν 40 δίαιτες, κατατάσσοντάς τις σε επτά κατηγορίες που περιλαμβάνουν τις καλύτερες δίαιτες συνολικά, τις καλύτερες για την απώλεια βάρους, τις πιο εμπορικές, τις καλύτερες για τον διαβήτη, την καρδιά, την υγιεινή διατροφή και την ευκολία στο να τις ακολουθήσει κάποιος.

Οι καλύτερες δύο δίαιτες για απώλεια βάρους

Weight Watchers

Για την πλειοψηφία όσων είναι σε δίαιτα, η απώλεια βάρους είναι ο απώτερος στόχος, αλλά η απώλεια βάρους και η διατήρησή της δεν είναι καθόλου εύκολη. Η έρευνα δείχνει ότι περίπου το 30-35% των χαμένων κιλών ανακτάται μέσα σε ένα χρόνο. Και όμως είναι δυνατόν να διατηρηθεί η απώλεια βάρους. Είναι απλά θέμα εύρεσης του σωστού διατροφικού πλάνου. Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του U.S. News & World Report αξιολόγησαν το Weight Watchers ως την καλύτερη δίαιτα τόσο για βραχυπρόθεσμη (σκορ 4 στα 5) όσο και για τη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους (3,5 στα 5).

Μια από τις πιο γνωστές εδώ και πολλά χρόνια, εμπορικές δίαιτες, το Weight Watchers ενσωματώνει ένα σύστημα σημείων, σύμφωνα με το οποίο τρόφιμα και ποτά βαθμολογούνται με βάση τις διατροφικές τους τιμές, ενώ υπάρχει καθημερινό επιτρεπτό συνολικό όριο. Πρόκειται για ένα ευέλικτο πρόγραμμα απώλειας βάρους . Έχετε 200 smartpoints στη διάθεσή σας κάθε μέρα με υγιεινά τρόφιμα που έχουν μικρότερο διατροφικό «κόστος» και ανθυγιεινά (πλούσια σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά) που «κοστίζουν» περισσότερο. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, το Weight Watchers παρέχει προσωπικές συναντήσεις, online διαδικτυακή αλλά και τηλεφωνική υποστήριξη για να σας κρατήσουν στον «καλό δρόμο». Η απώλεια κιλών υπολογίζεται στο ένα περίπου κιλό την εβδομάδα.

Η θεωρία που υποστηρίζει είναι ότι υπάρχουν περισσότερα σημαντικά στοιχεία για την απώλεια βάρους από την καταμέτρηση των θερμίδων. Εάν κάνετε πιο υγιεινές επιλογές και αλλαγές συμπεριφοράς, θα αισθανθείτε καλύτερα ενώ χάνετε βάρος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους να τρώνε καλύτερα, να κινούνται περισσότερο και να αλλάζουν τη νοοτροπία τους. Το Weight Watchers Diet κατατάχθηκε # 4 στις καλύτερες δίαιτες συνολικά, # 1 στις καλύτερες δίαιτες απώλειας βάρους, # 1 στα καλύτερα εμπορικά διατροφικά πλάνα, # 3 στις καλύτερες δίαιτες για το διαβήτη, # 5 για υγιεινή διατροφή, # 1 για γρήγορη απώλεια βάρους, # 14 στις καλύτερες δίαιτες για την καρδιά και # 2 στις πιο εύκολες δίαιτες.

Volumetrics Diet

Η δίαιτα Volumetrics ήρθε στη δεύτερη καλύτερη θέση για απώλεια βάρους. Σχεδιασμένη από την Barbara Rolls, καθηγήτρια διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania στο Centre County, επικεντρώνεται στην τοποθέτηση τροφίμων με χαμηλή πυκνότητα ενέργειας, όπως το γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τα δημητριακά και τα μη αμυλούχα φρούτα και λαχανικά, στο προσκήνιο της διατροφής, καθώς και στον περιορισμό των τροφίμων υψηλής πυκνότητας ενέργειας.

Οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε το ίδιο βάρος ή ποσότητα φαγητού κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το πόσες θερμίδες παίρνουν. Καθώς κάποια τρόφιμα είναι λιγότερο ενεργειακά πυκνά από άλλα - δηλαδή, έχουν λιγότερες θερμίδες ανά γραμμάριο – το να γεμίζουμε το πιάτο μας με περισσότερα από αυτά σημαίνει ότι θα τρώμε λιγότερες θερμίδες χωρίς πραγματικά να τρώμε λιγότερο φαγητό. Τα τρόφιμα χαμηλής πυκνότητας, τα οποία είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά με υψηλή περιεκτικότητα σε όγκο, μας βοηθούν να αισθανόμαστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι ενώ χάνουμε βάρος. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδανικά. Μισό κιλό καρότων χαμηλής πυκνότητας, για παράδειγμα, περιέχει τόσες θερμίδες όσες έχουν τα 30 γρ. φιστικιών υψηλής πυκνότητας.

Το Volumetrics κατατάχθηκε # 5 στις καλύτερες δίαιτες συνολικά, # 2 στις καλύτερες δίαιτες απώλειας βάρους, # 3 στις δίαιτες για το διαβήτη, # 5 για υγιεινή διατροφή, # 3 για γρήγορη απώλεια βάρους, # 12 στις καλύτερες δίαιτες για την καρδιά και # 7 στις πιο εύκολες.

Φωτεινή Πουρνάρα

Πηγή: health.usnews.com

Όροι: 
Κατηγοριες: