Πειραματισμοί και νέες συνήθειες στην κουζίνα

Ας το παραδεχτούμε: είναι εύκολο να κολλήσεις σε μια ρουτίνα όσον αφορά το μαγείρεμα και να μην επιχειρήσεις ποτέ να δοκιμάσεις νέα κόλπα ή να εμπλουτίσεις παλιές συνταγές. Και έτσι, πριν καλά-καλά το καταλάβεις, οι παλιές σου συνήθειες θα έχουν γίνει βαρετές και μονότονες.

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019

Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο έχεις για να μαγειρέψεις και να πειραματιστείς πάνω σε νέα πράγματα. Σημασία έχει πόση είναι η επιθυμία σου να δοκιμάσεις κάτι νέο. Το itrofi.gr σου προτείνει ορισμένα tips αναφορικά με το μαγείρεμα που θα «εμπλουτίσουν» με ενδιαφέρον τρόπο τη διαδικασία:

Καταψύξτε το κρασί

Πολλές συνταγές έχουν στοιχείο τους κρασί. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται για να δίνει γεύση στη σάλτσα που φτιάχνουμε. Πολλές φορές όμως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρασί γιατί... το έχουμε πιει. Κάντε το εξής λοιπόν για να είστε βέβαιοι ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ. Βάλτε το κρασί σε μια παγοθήκη, τοποθετήστε την στην κατάψυξη και έτσι θα έχετε μια παγωμένη ποσότητα κρασιού, που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί με όποιο τρόπο θέλετε στο μαγείρεμά σας και θα σας περιμένει ανά πάσα στιγμή.

Γιαούρτι αντί Mαγιονέζα

Δεν υπάρχει τίποτα υγιεινό στη μαγιονέζα. Τίποτα απολύτως. Η μαγιονέζα ωστόσο αποτελεί βασικό συστατικό για μια σειρά από συνταγές και για πολύ κόσμο μοιάζει αδιανόητο να την αφαιρέσει από αυτές. Κάτι που μπορεί όμως να γίνει σχετικά εύκολα και να σας απαλλάξει από την ανθυγιεινή παρουσία της μαγιονέζας είναι να την αντικαστήσετε με γιαούρτι. Η υφή του είναι παρόμοια με αυτή της μαγιονέζας και αν το χρησιμοποιήσετε σε πιάτα που περιέχουν κρέας ή ψάρι, η γεύση θα είναι αντίστοιχη και ίσως και καλύτερη σε σχέση με τη χρήση της μαγιονέζας.

Κάντε τα αναψυκτικά σας να παγώσουν πιο γρήγορα

Βάζετε την μπύρα ή το ποτό ή το αναψυκτικό σας στο ψυγείο αλλά αργεί να κρυώσει; Μια μέθοδος για να καταφέρετε να τα κάνετε να παγώσουν πολύ γρήγορα, γεγονός που είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό σε μεγάλα γεύματα που είναι είτε οικογενειακά είτε φιλικά, είναι να γεμίσετε μια μεγάλη λεκάνη με νερό, πάγο και αλάτι. Το αλάτι είναι και το στοιχείο που κάνει τη διαφορά σε αυτό το μείγμα καθώς εξαπλώνει την ψυχρότητα σε ολόκληρη την επιφάνεια των μπουκαλιών, γεγονός που τα κάνει να παγώνουν υπερβολικά μόλις σε πέντε λεπτά.

Φτιάξτε παγάκα ειδικά για καφέ

Αν πίνετε καφέ το ξέρετε πολύ καλά: το καλοκαίρι και γενικά τις περιόδους που το κλίμα είναι ζεστό ελάχιστα πράγματα συγκρίνονται με τον κρύο καφέ. Μια μέθοδος για να πίνετε κρύο καφέ πολύ υψηλής ποιότητας είναι να φτιάξετε παγάκια από... καφέ! Είναι απλό: γεμίστε με καφέ την παγοθήκη σας, βάλτε την κατάψυξη και τα παγάκια που θα προκύψουν θα είναι από καφέ και... ό,τι πρέπει για καφέ.

Συνδυάστε νερό με φρούτα

Έχετε βαρεθεί την γεύση του νερού και θέλετε να πιείτε κάτι που να σας ξεδιψάει τόσο όσο αυτό αλλά με καλύτερη γεύση; Αντί να αγοράζετε νερό με προσθετικές ουσίες που δίνουν γεύση, κάντε μόνοι σας το νερό πιο γευστικό. Απλά βάλτε το να παγώνει σε ένα ευρύχωρο δοχείο και προσθέστε μέσα του φρούτα όπως φράουλες ή βατόμουρα. Αφήστε το για όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα αφαιρέστε τα φρούτα. Το άρωμά τους θα έχει εμποτιστεί στο νερό και θα έχετε ουσιαστικά ένα ποτό με γεύση φρούτων και όλα τα προτερήματα του νερού.

Όροι: 
Κατηγοριες: