Σχετικα Αφιερωματα

Υγιεινές επιλογές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου….

Η ημέρα των ερωτευμένων έφτασε και σίγουρα σκέφτεστε τον τρόπο που θα την περάσετε μαζί με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας. Αν θέλετε να γιορτάσετε την ημέρα αυτή με ένα πλούσιο δείπνο, αλλά προβληματιζόσαστε σχετικά με το πόσο θα παρεκκλίνετε από την υγιεινή σας διατροφή, σας έχουμε τη λύση. Ορισμένες απλές και εύκολες συμβουλές, ώστε και την ημέρα να γιορτάσετε με ένα λουκούλλειο δείπνο και τη διατροφή σας να μην χαλάσετε.

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021

Ορεκτικά

Το δείπνο της συγκεκριμένης ημέρας οφείλει να είναι πλούσιο σε ποσότητα, αλλά και σε ποικιλία φαγητών. Ας ξεκινήσουμε από τα ορεκτικά. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας ότι τα θαλασσινά είναι αφροδισιακά. Εκτός από την παραπάνω ιδιότητα, τα θαλασσινά είναι μία τροφή πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά, αλλά και ψευδάργυρο (ο ψευδάργυρος ενισχύει σημαντικά την ισχύ του σπέρματος, αλλά και γενικότερα τη λίμπιντο) και ταυτόχρονα είναι και μία τροφή χαμηλή σε θερμίδες και δεν επιβαρύνει τη δίαιτά σας. 

Κυρίως πιάτο

Έχοντας ξεκινήσει το δείπνο με ένα ορεκτικό που συνδυάζει νοστιμιά, λίγες θερμίδες, αλλά και αυξημένη ερωτική διάθεση, καλό θα ήταν να κινηθείτε στο ίδιο μοτίβο και στο κυρίως πιάτο. Επομένως, αποφύγετε τα ζυμαρικά, τα οποία θα σας φορτώσουν με περιττές θερμίδες και προτιμήστε το κοτόπουλο που είναι πλούσιο σε χαμηλή θερμιδική πρωτεΐνη και σε ενέργεια και μπορείτε να το συνδυάσετε ιδανικά με μία σαλάτα από λαχανικά της εποχής.

Επιδόρπιο

Το επιδόρπιο σε ένα δείπνο θεωρείται «η μητέρα των μαχών» σε ότι αφορά τις θερμίδες. Την  ημέρα των ερωτευμένων παραδοσιακά καταναλώνεται σοκολάτα. Μπορείτε να μείνετε πιστοί στην παράδοση, αρκεί να επιλέξετε τον κατάλληλο για τη διατροφή σας τύπο σοκολάτας. Συνιστάται να αποφύγετε τη λευκή σοκολάτα, η οποία είναι φορτωμένη θερμιδικά και δεν παρέχει κάποιο ουσιαστικό όφελος για τον οργανισμό σας. Καλό θα ήταν να επιλέξετε έναν τύπο σοκολάτας που να είναι πλούσιος σε ποσοστό κακάου. Το κακάο είναι μία πηγή αντιοξειδωτικών, αλλά και ασβεστίου και μαγνησίου. Και μην ξεχνάτε ότι είναι και εξαιρετικά εύγεστο.

Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω, θα μπορέσετε να απολαύσετε το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου χωρίς να νιώθετε ότι στερείστε κάποια από τις αγαπημένες σας γεύσεις και παράλληλα να μην παρεκκλίνετε από την υγιεινή σας διατροφή.

Tags: 
Όροι: 
Κατηγοριες: