Γαλλία: Όχι άλλο φαγητό στα σκουπίδια!

Νομοθεσία που θεσπίστηκε στη Γαλλία, υποχρεώνει τα supermarkets να μην πετούν τα τρόφιμα που δεν πωλούνται αλλά να τα παραχωρούν σε όσους τα χρειάζονται.  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο μέσος Γάλλος πετάει κάθε χρόνο 20-30 κιλά φαγητού, από τα οποία τα 7 κιλά είναι τρόφιμα που βρίσκονται ακόμη μέσα στη συσκευασία τους. 

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Με τα στοιχεία αυτά, η γαλλική βουλή, θέσπισε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, τα μεγάλα supermarkets, θα πρέπει να μην πετούν τα απούλητα τρόφιμά τους αλλά να τα δωρίζουν σε φιλανθρωπίες. 
Μετά από εκτενή ρεπορτάζ στη γαλλική τηλεόραση, για ανθρώπους που έψαχναν τις νύχτες στους κάδους απορριμμάτων των super markets για να βρουν κάτι να φάνε, ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης σάρωσε το Παρίσι-και όχι μόνο-με σκοπό να βρεθεί ένα τρόπος να αξιοποιηθεί το φαγητό που θα κατέληγε στα σκουπίδια. 

Το μέτρο αυτό θα συνοδευθεί και από την αφαίρεση της ημερομηνίας λήξης  από κάποια φρέσκα προϊόντα καθώς και από μια σειρά σεμιναρίων σε σχολεία και επιχειρήσεις για την αξία του φαγητού και τη σημασία της σωστής και όχι της  περιττής κατανάλωσης που καταλήγει στα σκουπίδια. 

Όροι: 
Κατηγοριες: