"Θέματα ποιότητας" αναγκάζουν τη Νutella να αναστείλει προσωρινά την παραγωγή σε ένα εργοστάσιό της

Η ιταλική επιχείρηση που παράγει το πιο γνωστό άλειμμα πραλίνας φουντουκιού, ανακοίνωσε το προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής του Villers-Ecalles, στο Seine-Maritime στην Γαλλία ώστε να διεξαχθούν έρευνες μετά την επισήμανση «έλλειψης ποιότητας».

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Nutella στον κόσμο, στο οποίο παράγεται το ένα τέταρτο περίπου της παγκόσμιας ποσότητας του συγκεκριμένου δημοφιλούς spread σοκολάτας, έχει σταματήσει εδώ και κάποιες ημέρες την παραγωγή εξαιτίας ενός "θέματος ποιότητας". Το Euronews αναφέρει ότι το εργοστάσιο, που εδρεύει στο Viller-Ecalles στη βορειοδυτική Γαλλία, έχει προσωρινά κλείσει καθώς διεξάγονται έρευνες για την αιτία ενός ακόμα άγνωστου προβλήματος. Το εργοστάσιο παράγει 600.000 βαζάκια Nutella την ημέρα, αλλά η ιταλική εταιρεία Ferrero, η οποία παρασκευάζει το spread δήλωσε ότι τα προϊόντα που βρίσκονται ήδη στα ράφια των καταστημάτων δεν επηρεάζονται από το πρόβλημα αυτό.

Το πρόσφατο θέμα έρχεται ένα χρόνο αφότου η γαλλική κυβέρνηση προέτρεψε τα supermarkets να σταματήσουν τις συμφωνίες προώθησης του προϊόντος που οδήγησαν σε καταιγίδα αντιδράσεων για τις μειωμένες τιμές της Nutella. Τον περασμένο Ιανουάριο, εμφανίστηκαν βίντεο Γάλλων καταναλωτών που τσακώνονταν προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τις συσκευασίες της Nutella που είχαν κατά 70% μειωμένη τιμή. Οι Γάλλοι έχουν εδώ και καιρό μια «ερωτική σχέση» με το συγκεκριμένο άλειμμα και τα περίπου 100 εκατομμύρια βαζάκια που καταναλώνουν κάθε χρόνο αποτελούν μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη.

Διαβάστε επίσης: Εύκολη σπιτική μερέντα με πραγματικά φουντούκια, χωρίς ζάχαρη

Η Ferrero πρόσθεσε ότι οι παγκόσμιες προμήθειες δεν αναμένεται να επηρεαστούν από το προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου. "Μπορούμε να πούμε ότι κανένα προϊόν που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά δεν επηρεάζεται από την κατάσταση και ότι η ανατροφοδότηση των πελατών μας συνεχίζεται αδιάλειπτα", σημείωσαν. Η ανακοίνωση κρίθηκε αναγκαία αφού οι αρμόδιοι ελέγχου ποιότητας εντόπισαν ένα ελάττωμα σε ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα spreads της Nutella και στις μπάρες σοκολάτας Kinder Bueno. "Αυτό το ελάττωμα δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα ποιότητας, επομένως έχουμε αποφασίσει να διακόψουμε προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιο".

Η εταιρεία ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών θα είναι γνωστά σύντομα. Οι γαλλικές αρχές δήλωσαν πριν λίγες ημέρες ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία πίσω από την απόφαση να σταματήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο στη Νορμανδία. "Από όσα γνωρίζω αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει πρόβλημα για την υγεία των καταναλωτών", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Didier Guillaume στο CNews και πρόσθετε ότι από αυτά που έχουν τεθεί υπόψη του πρόκειται για ένα οικονομικό πρόβλημα.

Η Ferrero έχει ενοποιήσει 94 εταιρείες παγκοσμίως, με 25 εργοστάσια παραγωγής και προϊόντα που διανέμονται σε περισσότερες από 170 χώρες. Ο όμιλος των εταιριών απασχολεί περισσότερα από 30.000 άτομα και πέρυσι ανακοινώθηκε ότι εξαγόρασαν το επιχειρηματικό κομμάτι που αφορά τη σοκολάτα της Nestlé στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρασκευάζουν τα επίσης γνωστά αυγά Kinder και τις ομώνυμες σοκολατένιες μπάρες καθώς και τις μέντες Tic Tac.

Φωτεινή Πουρνάρα

Όροι: 
Κατηγοριες: