Αποστειρώστε τα βάζα για τις μαρμελάδες σας

Αν θέλετε να διατηρήσετε τις σάλτσες σας, τα γλυκά του κουταλιού, τα τουρσί και τις μαρμελάδες σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν να αποστειρώσετε τα βαζάκια σας πριν τα χρησιμοποιήσετε. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αποστείρωσης αλλά η πιο εύκολη είναι αυτή του φούρνου. 

  • Πλύνετε τα βαζάκια που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, καλά με χλιαρό νερό, μαζί με τα καπάκια τους. 
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150ο C. 
  • Απλώστε μια βαμβακερή πετσέτα σε ένα ταψί και τοποθετήστε πάνω της τα βαζάκια και τα καπάκια τους.
  • Βάλτε το ταψί στον φούρνο στους 150ο C για 20 έως 30 λεπτά. 
  • Φροντίστε ώστε η μαρμελάδα σας ή το γλυκό του κουταλιού να είναι έτοιμα σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή που θα έχει τελειώσει και το φούρνισμα των βάζων σας. Είναι σημαντικό να βάζετε την ζεστή μαρμελάδα σε ζεστό βάζο.
  • Βάλτε την μαρμελάδα σας σε όσα βάζα χρειάζεται και κλείστε το καπάκι καλά. Γυρίστε τα βάζα ανάποδα.
  • Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και γυρίστε τα κανονικά 
  • Αποθηκεύστε τα σε δροσερό και σκιερό μέρος όπου διατηρούνται για τουλάχιστον 6 μήνες.

Δεν έχει νόημα να αποστειρώνετε βαζάκια που δεν θα χρησιμοποιήσετε άμεσα. Κάθε φορά θα πρέπει να αποστειρώνετε αυτά που θα χρησιμοποιηθούν.

Όροι: 
Κατηγοριες: