Σχετικα Αφιερωματα

Ένα δροσιστικό φυσικό smoothie για υγιές και λαμπερό δέρμα

Πέρα από τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, είναι σημαντικό να μην αμελείτε να δίνετε στον οργανισμό σας τα «όπλα» που χρειάζεται για να σας βοηθήσει «εκ των έσω» να διατηρήσετε την καλύτερη δυνατή όψη του δέρματός σας. Τα smoothies είναι ένας ευχάριστος και δροσιστικός τρόπος να συνδυάσετε πολλές τροφές που προσφέρουν τα μέγιστα στην υγεία του δέρματος. 

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

Η παρακάτω συνταγή για smoothie συνδυάζει τα οφέλη των φρούτων και των σπόρων και προσφέρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παραμένει νεανικό, λαμπερό και ελκυστικό το δέρμα. Περιλαμβάνει τα εξής συστατικά :

Καρπούζι 

Eκτός από σούπερ ενυδατικό, είναι και αντιγηραντικό.  Η καροτίνη όπως και η βιταμίνη C που περιέχει, μας βοηθά να διατηρήσουμε τη νεανική μας όψη,  οικοδομώντας και διατηρώντας το κολλαγόνο. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μειώνουν την εμφάνιση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, αποτρέποντας τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος.

Φράουλες 

Περιέχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και φυτικά αντιοξειδωτικά προστατεύοντας το δέρμα από τον ήλιο, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναγέννηση των κυτταρικών ιστών.  Περιορίζουν παράλληλα την δράση των ελεύθερων ριζών, εξαλείφοντας τις τοξίνες που κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται θαμπό. Οι φράουλες περιέχουν και σαλικυλικό οξύ, το οποίο έχει αντισηπτικές και στυπτικές ιδιότητες και έχουν επίσης τονωτικές, στυπτικές και μαλακτικές ιδιότητες που ενεργοποιούν το φυσικό κολλαγόνο της επιδερμίδας χαρίζοντας απίστευτη λάμψη και καθαρότητα

Μέντα 

Είναι γνωστό ότι η μέντα μας δίνει μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας. Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, συσφίγγει την επιδερμίδα, καταπραΰνει και τονώνει το δέρμα, και πάνω από όλα χαρίζει λάμψη στο πρόσωπο. 

Φύλλα αλόης

Ενεργοποιούν την δημιουργία κυττάρων και ηρεμούν το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από έγκαυμα. Αυξάνουν την ελαστικότητα του, βοηθώντας στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης

Σπόρους chia

Από τις πιο δημοφιλείς υπερτροφές λόγω της συνολικής συγκέντρωση των φυσικών φαινολών που περιέχουν. Οι σπόροι αυτοί είναι ένα από τα πιο δυνατά αντιοξειδωτικά της φύσης, επιταχύνοντας τα συστήματα ανάπλασης  του δέρματος, και αποτρέποντας παράλληλα την περαιτέρω φθορά. 

Θα χρειαστείς:

  • 2 φλυτζάνια κομμάτια καρπούζι
  • 2 φλυτζάνια φράουλες κομμένες
  • 1/4 φλυτζανιού φύλλο αλόης
  • 1 κ.σ σπόροι chia
  • 6- 8 φύλλα μέντας

Εκτέλεση:

  • Ανακάτεψε σε ένα μπλέντερ τα φρούτα με πάγο. Μούλιασε τους σπόρους chia σε νερό για 5 λεπτά και πρόσθεσέ τους και αυτούς στο μείγμα.
  • Κόψε το χοντρό μέρος του φύλλου αλόης στα δύο. Ξεφλούδισέ το για να βγάλεις από μέσα το χυμό του και πρόσθεσέ το στο μπλέντερ.
  • Τέλος ψιλοκόβεις τα φύλλα μέντας και τα προσθέτεις και αυτά.
  • Σερβίρεις σε παγωμένο ποτήρι και το γαρνίρεις αν θέλεις με έξτρα φύλλα μέντας.

 

Όροι: 
Κατηγοριες: