Φάτε μαύρη σοκολάτα για να δείτε άσπρη μέρα!

Προσθέτει χρόνια στην ζωή σας, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, φροντίζει τον εγκέφαλό σας, προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV και καταπολεμά άγχος και στρες. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα γλυκό;

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021

Ικανοποιείστε την ανάγκη για κάτι γλυκό και φροντίστε παράλληλα για την υγεία σας, καταναλώνοντας σοκολάτα. Οσο και αν δεν το πιστεύετε, κυρίως η μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, ανάμεσα στα οποία είναι το κακάο όπου έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά και διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν ακόμα και στην πέψη.

Σύμφωνα με έρευνες, η μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% κακάο) περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες και φλαβανόλες από συγκεκριμένα φρούτα που εξετάστηκαν, όπως τα βατόμουρα και τα μούρα.
Επιπρόσθετα, η μαύρη σοκολάτα προσθέτει χρόνια στην ζωή σας, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV και καταπολεμά άγχος και στρες.
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η συχνή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει κατά 37% τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου και κατά 29% τον κίνδυνο να πάθει κάποιος εγκεφαλικό επεισόδιο.

Eνισχύει την μνήμη

Oι φλαβανόλες που περιέχονται στο κακάο λέγεται πως ενισχύουν τις γνωστικές λειτουργίες.  Η κατανάλωση της σοκολάτας και η θεοβρομίνη που μοιάζει με την καφεΐνη και έχει ορισμένες παρεμφερείς ιδιότητες, αυξάνει την ροή αίματος προς τον εγκέφαλο και αυτό επιδρά θετικά στην μνήμη αλλά και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, αφού σας βοηθά να αυτοσυγκεντρωθείτε. 

Συμβάλει στην σωστή καρδιακή λειτουργία

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στην μαύρη σοκολάτα είναι απαραίτητα για την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος. Ιδιαίτερα οι φλαβανόλες έχει αποδειχθεί ότι έχουν θετική επίδραση στην αγγειακή υγεία. Βοηθούν  στην βελτίωση της ροής του αίματος προς την καρδιά και έτσι αποφεύγεται ο σχηματισμός θρόμβων.

Καταπολεμά το άγχος

Μελέτες θέλουν την μαύρη σοκολάτα να παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση των ορμονών. Επίσης το κακάο που περιέχει, χαλαρώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων με συνέπεια την μείωση της αρτηριακής πίεσης και την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Παράλληλα η σοκολάτα σας δίνει την απαραίτητη ενεργειακή ώθηση μέσα στην μέρα.

Μπορεί να απαλύνει το βήχα

Σας έχει πιάσει βήχας και δεν λέει να σας αφήσει; Ένα συστατικό που βρίσκουμε στη σοκολάτα ονόματι θεοβρομίνη φαίνεται να μειώνει τη δραστηριότητα του πνευμονογαστρικού νεύρου, του μέρους του εγκεφάλου που πυροδοτεί τον ασταμάτητο βήχα. Στα τέλη του 2010, μάλιστα, οι επιστήμονες ερευνούσαν το ενδεχόμενο δημιουργίας φαρμάκου που να περιέχει θεοβρομίνη, έτσι ώστε να αντικαταστήσει τα σιρόπια που περιέχουν περισσότερο βλαβερά συστατικά.

Γυναικεία υπόθεση 

Το προ-εμμηνορροϊκό σύνδρομο ή σε απλά ελληνικά αυτό που παθαίνουν οι γυναίκες πριν την περίοδό τους, είναι κάτι που πιστέψτε μας θέλουν να αποφύγουν και οι ίδιες και οι άνδρες τους. Ένα κομματάκι σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει, δεδομένου ότι ανακουφίζει τα συμπτώματα που περιλαμβάνουν  συνήθως μεταβολές στη διάθεση, φούσκωμα και αύξηση βάρους. Ωστόσο ιδιαίτερα μπορεί να ελέγξει τις εναλλαγές της διάθεσης, το άγχος και την κατάθλιψη.

Επίσης έχει αντιβακτηριδιακές ενώσεις που εμποδίζουν τον σχηματισμό πλάκας στα δόντια, προστατεύει το δέρμα σας και ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να μετατρέπει κάποια βακτήρια του εντέρου σε απορροφήσιμες αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που είναι ευεργετικές για την υγεία σας, ενώ βοηθάει την πέψη. 
Μικρή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, ιδίως υγείας σε ποσότητες 30 γρ. δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα δεν φαίνεται να έχει καμία αρνητική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, αντιθέτως μπορεί να φέρει κάποια πλεονεκτήματα. Καταναλώστε την άφοβα χωρίς τύψεις.

Όροι: 
  • ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: