Ταΐστε το δέρμα σας με... μαύρη σοκολάτα

Το κοκτέιλ αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων που βρίσκονται στη σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο, σας κάνει όχι μόνο να νιώθετε αλλά και να φαίνεστε καλά. Πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η μέτρια κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, καταστρέφει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες των κυττάρων και αποδεικνύεται ένας ισχυρός σύμμαχος της ομορφιάς. 

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Η σοκολάτα είναι η απόλυτη comfort τροφή, ένας πιστός σύντροφος σε περιόδους πίεσης, μια αξιόπιστη πηγή παρηγοριάς όταν η ζωή μας απογοητεύει αλλά και ένα ενισχυτικό της διάθεσής μας. Είναι όμως καθόλου υγιεινή; Αν την καταβροχθίζετε χωρίς μέτρο, προφανώς όχι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές επιστημονικές έρευνες που έχουν αποδείξει ότι η σοκολάτα και πιο συγκεκριμένα, η καλή μαύρη με ποσοστό κακάου περίπου 70% ή και περισσότερο, είναι πραγματικά ωφέλιμη. Έχει διαπιστωθεί ότι έχει ευεργετική επίδραση στην καρδιά, την κυκλοφορία και τον εγκέφαλο, ακόμη και την παχυσαρκία ή τον διαβήτη. Πέρα από όλη αυτή την ωφέλιμη δράση στον οργανισμό, η μαύρη σοκολάτα σας βοηθά να κρατήσετε το δέρμα σας όχι μόνο υγιές αλλά και λαμπερό.

Λένε ότι το δέρμα μας αντανακλά πραγματικά την υγεία και το κακάο που περιέχει η σοκολάτα είναι πλούσια πηγή μαγγανίου που βοηθά στην απορρόφηση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες A, B1, C, D και E, καθώς και σίδηρο και ασβέστιο, τρέφοντας το δέρμα από μέσα προς τα έξω και χαρίζοντάς του την χαμένη υγρασία.

Αντιοξειδωτικά

Περιέχει αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών, διατηρώντας το μαλακό, ελαστικό και νεανικό για πολύ.

Προστασία από UV

Οι ακατέργαστοι κόκκοι κακάου έχουν πολύ υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών. Αλλά τα περισσότερα από αυτά χάνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μετατροπής των κόκκων σε σοκολάτα . Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές σοκολάτας πειραματίζονται με νέες διαδικασίες που θα διατηρούν υψηλότερα τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι βιοδραστικές ενώσεις στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις καταστρεπτικές ακτίνες UV του ήλιου, να βελτιώσουν τη ροή του αίματος και να αυξήσουν την πυκνότητά του, βοηθώντας παράλληλα στην πρόληψη καταστάσεων όπως τα εγκαύματα και ο καρκίνος του δέρματος.

Θρέφει

Η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας σας βοηθά να επιτύχετε μια απαλή, χωρίς προβλήματα επιδερμίδα, τρέφοντας το δέρμα και διατηρώντας το ενυδατωμένο.

Αποτοξινώνει

Σε συνδυασμό με την καφεΐνη αποτοξινώνει εξαιρετικά το δέρμα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και επιτρέποντας στο φρέσκο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα.

Προσθέτει λάμψη

Το άγχος είναι εχθρός της ομορφιάς. Η σκούρα σοκολάτα έχει μοναδικές ιδιότητες ανακούφισης από το στρες, προσφέροντας ένα πραγματικά λαμπερό δέρμα. Επιπλέον, με τη μείωση των ορμονών του στρες, η σοκολάτα εμποδίζει το σπάσιμο του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που καταπολεμά τις ρυτίδες και κρατά το δέρμα αφράτο και νεανικό.

Συσφίγγει την επιδερμίδα

Η υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη διεγείρει την κυκλοφορία, επιτρέποντας στο αίμα να αναζωογονεί και να θεραπεύει φυσικά το δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά επίσης βοηθούν τα κύτταρα να κατασκευάσουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

Φωτεινή Πουρνάρα

Όροι: 
  • ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ
  • ΟΞΕΙΔΩΣΗ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: