Αποτοξινωτικές τροφές μετά τη χημειοθεραπεία

Ένα από τα βήματα της θεραπευτικής αγωγής του καρκίνου  αποτελεί η χημειοθεραπεία, όπου οι επιστήμονες γνώριζαν πως βλάπτει το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά δεν ήξεραν ακριβώς την έκταση της βλάβης την οποία προκαλεί. Το σχήμα χημειοθεραπείας το οποίο χρησιμοποιείται ειδικά στον καρκίνο του μαστού θεωρείται από τα πιο επιθετικά,  μελέτησαν λοιπόν, τα βασικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος την ποσότητα Τ και β –λεμφοκύτταρων. Σύμφωνα  με τους ερευνητές θα πρέπει να γίνει σκόπιμο η αποτοξίνωση του οργανισμού με αποτοξινοτικές τροφές και τη μέθοδο της υπερθερμίας. 

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Η χημειοθεραπεία αποτελεί ένα από τα βασικά βήματα αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού, ενός από τα πιο επιθετικά είδη καρκίνου,   αλλά η τοξικότητα που εμφανίζεται στον οργανισμό μετά από κάθε χημειοθεραπεία είναι τόσο μεγάλη, που τα αποτελέσματα γίνονται αντιληπτά ακόμη και μετά από εννέα μήνες αποχής της. Μετρήθηκε η ποσότητα των Τ και Β λεμφοκυττάρων και βρέθηκαν σε τόσο χαμηλό επίπεδο ,που ο οργανισμός δεν μπορεί να αντιμετώπιση ούτε μια απλή ίωση από την άλλη αυτά τα λιγοστά κύτταρα θεματοφύλακες, που υπάρχουν έχουν υποστεί  μετάλλαξη χάνοντας πλήρως την λειτουργικότητά τους. Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο πλέον από τους επιστήμονες το σώμα να αποτοξινωθεί μετά από αυτά τα τεράστια ποσά τοξινών και σε αυτό φυσικά βοηθά μεταξύ άλλων και οι τροφές όπως το μπρόκολο και κουνουπίδι το οποία περιέχουν σουλφοραφάνη. 

Η σουλφοραφάνη  είναι μία ουσία η οποία σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα του μαστού και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ η βήτα γλυκάνη με τον κουρκουμά μπαχαρικό από την ανατολή με αντιφλεγμονώδη και αντιική δράση εξοντώνει τα καρκινικά κύτταρα και ενισχύει το ταλαιπωρημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο η πιο ευεργετική για αποτοξίνωση είναι η chlorella της οποίας κύριο συστατικό είναι η χλωροφύλλη , που έχει την ικανότητα να δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα της χημειοθεραπείας ενώ παράλληλα να αναζωογονεί τα λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού. 

Κανείς από εμάς δεν πρέπει να ξεχνάει πως το μεγαλύτερο φαρμακείο βρίσκεται στη φύση.

Όροι: 
Κατηγοριες: