Κακή διατροφή και καρκίνος

“Πρέπει να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να εφαρμόσει μία ισορροπημένη δίαιτα. Τα περιστατικά κακής διατροφής μπορούν να μειωθούν με περισσότερη ενημέρωση πάνω στα πλεονεκτήματα της υγιεινής διατροφής,” αναφέρει ο Tahir Ameen αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Bahauddin Zakariya του Πακιστάν.

 

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

“Η εκπαίδευση πάνω σε θέματα τροφίμων και διατροφής είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, εγκαινιάζοντας το Ινστιτούτο Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της χώρας.”

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου τόνισε ότι σκοπός της ίδρυσης του ινστιτούτου είναι η έρευνα πάνω σε αυτά τα ζητήματα αλλά και ότι τα συνέδρια οργανώνονται για να αυξήσουν την ενημέρωση πάνω σε κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της κακής διατροφής. Η κακή διατροφή και ο υποσιτισμός αφορούν υπερβολικές η ανισόρροπες, η ανερπαρκείς δίαιτες. Σ' αναπτυγμένες χώρες, η κακή διατροφή ταυτίζεται ουσιαστικά με την υπερβολική κατανάλωση. Στις αναπτυσσόμενες χώρες ισχύει το αντίθετο και μπορεί να οφείλεται σε ελλειπή πρόσβαση σε θρεπτικές τροφές ή σε ανεπαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση.

Στο ίδιο συνέδριο, ο διευθυντής του International Agency for Research on Cancer, Saeed Akhtar, τόνισε ότι “διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι βελτιώνοντας την ενημέρωση σχετικά με την διατροφική αξία των γευμάτων, τις διαθέσιμες επιλογές και η ανάπτυξη μακροπρόθεσμων συνηθειών καλή διατροφής έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα στις εγκεφαλικές λειτουργίες.”

Παραθέτοντας τα συμπεράσματα μίας μελέτης από το International Agency for Research on Cancer, υποστήριξε ότι “στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι καρκίνοι του ήπατος του στομάχου και του οισοφάγου συνδέονται με καρκινογόνες ουσίες στα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα καπνιστά και τα πάστα ή ακόμη και σε παρασιτικές ασθένειες.

Αντίθετα, στον ανεπτυγμένο κόσμο οι καρκίνοι του παχέος εντέρου, του στήθους και του προστάτη προκαλούνται από παχυσαρκία, έλλειψη άσκησης, κακή διατροφή και άλλους παράγοντες.”

Όροι: 
Κατηγοριες: