Φύκια: ένας διατροφικός θησαυρός

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), οι καρδιοπάθειες, αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Ωστόσο, πολλές από αυτές θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί σύμφωνα με τους ειδικούς χάρη στα…φύκια! 

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας, αναφέρουν πως η κατανάλωση φυκιών μέσα σε τροφές μπορεί όχι μόνο να κάνει τα γεύματά μας πιο υγιεινά αλλά και να αποτρέψει τις καρδιαγγειακές παθήσεις. 

Οι ερευνητές αναφέρουν πως θα μπορούσαμε να ωφελήσουμε ιδιαίτερα την υγεία μας αν συμπεριλαμβάναμε συχνά στη διατροφή μας τα φύκια ή αν προσθέταμε αποξηραμένα φύκια σε προμαγειρεμένα φαγητά.  

Πολύτιμα θρεπτικά συστατικά

Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο, όμως τα φύκια έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Πλούσια σε πρωτεϊνες, με βιταμίνες Α, C και Ε και χαμηλά σε λιπαρά, τα φύκια αποτελούν και μία από τις ελάχιστες φυτικές πηγές βιταμίνης Β12. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και σίδηρο καθώς και διαλυτές, διαιτιτικές ίνες, συμβάλλοντας έτσι στο αίσθημα του κορεσμού. 

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των μελετών για τα οφέλη των φυκιών στην υγεία μας έχουν αυξήσει κατακόρυφα την κατανάλωσή τους σε όλο τον πλανήτη είτε με τη μορφή αποξηραμένου πρόσθετου είτε ως μέρος του σούσι που πλέον απαντάται στις κουζίνες των περισσότερων χωρών.

Όροι: 
Κατηγοριες: