Οι 5 τροφές που θα σε βοηθήσουν να αναρρώσεις από το κρυολόγημα

Όταν υποφέρεις από πυρετό ή καταρροή από ένα κρυολόγημα, το τελευταίο πράγμα που έχεις στο μυαλό σου είναι το αν θα φας ή όχι ένα ισορροπημένο γεύμα. Κι όμως...  Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να καταναλώσεις εκείνη τη στιγμή τις σωστές τροφές που θα βοηθήσουν το σώμα σου να νιώσει καλύτερα. Για να απαλλαγείς από το κρυολόγημα ή τον ξηρό βήχα πιο γρήγορα, θα χρειαστεί για λίγες μέρες να δώσεις περισσότερο βάρος στις επιλογές σου στην κουζίνα.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Το να μείνεις ενυδατωμένη πηγαίνει χέρι-χέρι με το καλό φαγητό, αν θέλεις να ξεπεράσεις γρήγορα το κρυολόγημα. Η ανάγκη μας για νερό αυξάνεται όταν καταπολεμούμε τις λοιμώξεις, οπότε θα πρέπει να διπλασιάσεις το νερό, να προσθέσεις φλιτζάνια τσαγιού ή ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ. Να πίνεις περισσότερο νερό από το κανονικό (ιδανικά, περισσότερα από 8 ποτήρια όλη την ημέρα), για να βοηθήσεις το σώμα σου να αναγεννήσει τα λεμφικά κύτταρα που καταπολεμούν την ασθένεια με φυσικό τρόπο.

Για να φροντίσεις τον εαυτό σου, αύξησε τα τρόφιμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα, όπως πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Φυσικά, το να πλένεις τα χέρια σου, να κοιμάσαι αρκετά και να κάνεις το εμβόλιο της γρίπης, μπορεί να βοηθήσουν να αποφύγεις τα κρυολογήματα αλλά αν τελικά καταλήξεις να βρεθείς θύμα ενός χειμωνιάτικου ιού,δες παρακάτω 5 τρόφιμα που πρέπει να φάς για να πετύχεις μια ευκολότερη ανάρρωση.

Γιαούρτι

Επίλεξε γιαούρτι για τις δύσκολες μέρες του κρυολογήματος. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες (2/3 φλιτζανιού γιαούρτι περιέχουν περίπου 20 γραμμάρια!) Είναι το κλειδί για την αναγέννηση των κυττάρων του ανοσοποιητικού σου συστήματος. Προσπάθησε να επιλέξεις γιαούρτι χωρίς λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όχι λόγω του θερμιδικού περιεχομένου, αλλά επειδή τα κρυολογήματα έχουν την τάση να κόβουν την όρεξη. Δεδομένου ότι το λίπος είναι χορταστικό, είναι καλύτερο να αποκτήσεις περισσότερη πρωτεΐνη τρώγοντας όσο το δυνατόν πιο πολύ γιαούρτι με λίγα ή καθόλου λιπαρά.

Μέλι

Είναι νόστιμo και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του ξηρού λαιμού. Αλλά το καλύτερο χαρακτηριστικό του μελιού είναι αυτό που δεν μπορείς να γευτείς. Μερικά κουταλάκια του γλυκού μπορούν να παρέχουν πολύ αναγκαία αντιβακτηριακά και αντιμικροβιακά μέσα για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση οποιουδήποτε μολυσματικού κρυολογήματος.

Κοτόσουπα

Είναι αλήθεια! Η κοτόσουπα είναι το τέλειο φαγητό για να φάει κανείς όταν είναι άρρωστος γιατί θα σε ενυδατώσει και θα σου παρέχει την πρωτεΐνη που θα σε βοηθήσει να γίνεις καλά. Ο συνδυασμός κοτόπουλου και λαχανικών θα κάνει το γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Αυγά

Τα αυγά είναι μια τροφή γεμάτη με πρωτεΐνες, πλούσια σε ψευδάργυρο και βιταμίνη D. Μια κλινική έρευνα του 2018 δείχνει ότι η πρόσληψη βιταμίνης D σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο κρυολογήματος και όσο υψηλότερη είναι η πρόσληψη, τόσο καλύτερη είναι η ανοσολογική σου λειτουργία.

Σπανάκι

Το σπανάκι έχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α (πάνω από το ήμισυ της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης!). Μια αντιφλεγμονώδης βιταμίνη που ενισχύει την ανοσολογική λειτουργία. Το σπανάκι περιέχει επίσης σίδηρο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παροχή οξυγόνου στα κύτταρα σου.

Πηγή: Womenonly.gr

Όροι: 
Κατηγοριες: