Oι 5 αγαπημένες καθημερινές συνήθειες που έβαλα στη ζωή μου και δεν αλλάζω με τίποτα!

Χωρίς καμία αμφιβολία βρισκόμαστε στην εποχή που η ζωή μας έχει μπει για τα καλά στον αυτόματο πιλότο με τα ίδια ακριβώς πράγματα και τη ρουτίνα της καθημερινότητας να μας πιέζει. Πως θα σας φαινόταν να περάσει και η νέα χρονιά και στο τέλος να διαπιστώσετε απλώς ότι δεν κάνατε ξανά, απολύτως τίποτα; Οι ουσιαστικές αλλαγές είναι στο μυαλό μας και οπωσδήποτε εμείς πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για τον ίδιο μας το εαυτό. Όπως έχει γράψει εξάλλου και ο Βίκτωρ Ουγκώ στο δεύτερο μισό ενός πασίγνωστου ρητού του: «Είναι τρομακτικό το να μη ζεις».

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Υπάρχουν πάντα οι σωστοί τρόποι ώστε να κάνεις τη διαφορά και να ξεκινήσεις να ζεις τις στιγμές της καθημερινότητας. Ο τελικός σκοπός είναι να αισθάνεσαι εσύ καλά και να ξεφύγει η ζωή σου από την αδράνεια και την ρουτίνα.

Αυτές τις σκέψεις έκανα κι εγώ πριν από 6 περίπου μήνες και αποφάσισα άμεσα πως είναι ώρα για δράση. Έκανα μία λίστα με δεκάδες επιλογές αυτών που πρέπει να δοκιμάσω, να ενσωματώσω στη ζωή μου και τελικά κατέληξα στις 5 κορυφαίες τις οποίες θα μοιραστώ μαζί σας.

Ακολουθήστε κι εσείς τη δική μου τακτική και δεν θα χάσετε, αντιθέτως θα κερδίσετε μία ζωή γεμάτη χαρές και απολαύσεις!

Ξεκίνησα γυμναστήριο.

Άκουγα συνεχώς πόσο ευχάριστα ένιωθαν οι φίλοι μου μετά το γυμναστήριο και πίστευα πως υπήρχε μία δόση υπερβολής. Ε λοιπόν η πραγματικότητα ήρθε για να με διαψεύσει καθώς έβαλα στη ζωή μου την άσκηση και πλέον δεν το αλλάζω. Ακολουθώ καθημερινά το πρόγραμμα μου και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να ξεκινήσετε κι εσείς.

Ξεκίνησα διατροφή.

Αγαπώ την υγιεινή διατροφή και καθημερινά επιλέγω ένα μεσογειακό διατροφικό μοντέλο, γεμάτο φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ψάρια. Επίσης πήρα τη μεγάλη απόφαση και έκοψα τη ζάχαρη! Είναι ίσως η πιο σημαντική αλλαγή στη ζωή μου την οποία πλέον δεν θα άλλαζα με τίποτα. Η ΓΙΩΤΗΣ με τη σειρά Sweet & Balance έγινε σύμμαχος μου σε αυτή την απόφαση, κυρίως  με το επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Balance το οποίο χρησιμοποιώ καθημερινά στον καφέ μου αλλά και στις απλές γλυκές συνταγές που συνεχίζω να δημιουργώ, με την ίδια γέυση αλλά χωρίς τη ζάχαρη! Όλες οι υγιεινές επιλογές από τη ΓΙΩΤΗΣ και τη σειρά Sweet & Balance εδώ.

 

Δοκίμασα να βάζω κάτι καινούργιο, κάθε εβδομάδα στη ζωή μου.

Καλό είναι να μιλάμε με τον εαυτό μας ώστε να κάνουμε έναν απολογισμό των πράξεων μας. Καλό είναι και να τον ρωτάμε. Για παράδειγμα «Τι καινούργιο θα μπορούσα να κάνω την ερχόμενη κάθε φορά εβδομάδα;». Με αυτό το ερώτημα καταφέρνω και βρίσκω συνεχώς λύσεις, ένα νέο χόμπι, περπάτημα έξω στη φύση, ποδήλατο, δημιουργία βίντεο, αγορά ενός βιβλίου.

Γέμισα το μπαλκόνι μου λουλούδια.

Ακολουθήστε το. Θα νιώσετε υπέροχα μόνο με το θέαμα. Όταν δε αρχίσουν να ανθίσουν, θα αισθανθείτε υπέροχα και απόλυτα δημιουργικοί. H περιποίηση τους έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ημέρας για εμένα.

Έκλεισα την τηλεόραση.

Από τότε που ανακάλυψα τη μαγεία του ραδιοφώνου, έχει γίνει η αγαπημένη καθημερινή μου συνήθεια. Αν αναλογιστεί κανείς βεβαίως πως τα αξιόλογα τηλεοπτικά προϊόντα μετριούνται πλέον στο δάχτυλο του ενός χεριού, καταλαβαίνει πως αυτό θα έπρεπε να το είχα κάνει πολύ νωρίτερα. Κάντε το άμεσα και θα με θυμηθείτε!

Όροι: 
Κατηγοριες: