Αυτά τα δύο τρόφιμα θεωρούνται ισάξια του Βιάγκρα

Το itrofi.gr σας παρουσιάζει σήμερα μία μελέτη που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN) και καταπιάστηκε με την ύπαρξη των «φυσικών βιάγκρα». 
 

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Η έρευνα ήρθε για να επιβεβαιώσει την δυναμική δύο τροφίμων που μπορούν να κάνουν εξίσου καλά το θαύμα που κάνει το «μπλε χαπάκι».
Πρόκειται για πολυετή έρευνα των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και East Anglia που εξέτασε τα ευρήματα από 25.096 άνδρες, οι οποίοι από το 1986 μέχρι και το 2008 συμπλήρωναν ειδικά ερωτηματολόγια διατροφής ανά τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα το 35,6% των ανδρών ανέπτυξαν στυτική δυσλειτουργία από το 2000 και μετά. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν με βάση τη διατροφή τους, έδειξαν πως ορισμένες τροφές όπως τα μούρα και το κόκκινο κρασί που είναι πλούσιες σε φλαβόνες και ανθοκυανίνες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας.

berries

Οι φλαβόνες και οι ανθοκυανίνες περιέχονται επίσης στα κεράσια, τα βατόμουρα, τα μύρτιλα, τις φράουλες, τα ραπανάκια και γενικώς στα φρούτα και τα λαχανικά με κόκκινο ή μωβ χρώμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι ανθοκυανίνες ελάττωναν τον κίνδυνο κατά 9% και οι φλαβόνες κατά 11%. Αξίζει να σημειωθεί πως επειδή τα φρούτα περιέχουν συνδυασμούς των παραπάνω συστατικών, φάνηκε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν καθημερινά τα περισσότερα είχαν κατά μέσον όρο 14% μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι ποσότητες φρούτων και κρασιού που χρειάζονται...

Οι εθελοντές λάμβαναν έως τρία φρούτα την ημέρα και ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί κάποιες φορές την εβδομάδα.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στο Χάρβαρντ, δρ Έρικ Ριμ λέει: «Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η συστηματική κατανάλωση των συγκεκριμένων φρούτων και μικρής ποσότητας κόκκινου κρασιού μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την σεξουαλική υγεία των μεσηλίκων ανδρών. Οι άνδρες που θα υιοθετήσουν αυτή την τακτική, θα έχουν σημαντικό όφελος και στην καρδιολογική υγεία τους, διότι η στυτική δυσλειτουργία συχνά αποτελεί πρώιμο βαρόμετρο κακής αγγειακής λειτουργίας, η οποία με τη σειρά της είναι προάγγελος καρδιαγγειακών προβλημάτων».

Πείτε αντίο στο «μπλε χαπάκι», υπάρχει φυσικός τρόπος και είναι μοναδικός.

Γιώργος Μουλάς

 

Όροι: 
Κατηγοριες: