Σχετικα Αφιερωματα

5 τροφές για εγγυημένα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους!

Ίδιος αριθμός θερμίδων σε δυο φαγητά δεν μεταφράζεται πάντα σε ίδιο βάρος. Κι αυτό διότι οι τροφές διαφέρουν ως προς τον τρόπο που μεταβολίζονται στο σώμα μας. Για την ακρίβεια, μπορεί να έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στην πείνα, τις ορμόνες και στο πόσες θερμίδες καίμε.

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

Το itrofi.gr σας παρουσιάζει τις πιο χαρακτηριστικές τροφές που είναι «φιλικές» στην απώλεια βάρους:

Αυγά

Πλούσια σε πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη, τα αυγά μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι με ένα πολύ χαμηλό αριθμό θερμίδων. Μια μελέτη σε 30 υπέρβαρες γυναίκες έδειξε ότι η κατανάλωση αυγών για πρωινό μειώνει αποφασιστικά την πείνα για τις επόμενες ώρες. Τα αυγά είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε σε μια περιορισμένη σε θερμίδες δίαιτα.

Λαχανικά

Τα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο και το σπανάκι έχουν πολλές ιδιότητες που τα καθιστούν ιδανικά για μια δίαιτα απώλειας βάρους. Έχουν λίγες θερμίδες και υδατάνθρακες αλλά είναι φορτωμένα με ίνες. Το να τρώτε πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον όγκο των γευμάτων σας χωρίς να αυξήσετε τις θερμίδες που παίρνετε. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι τα γεύματα και οι δίαιτες με χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα κάνουν τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερες θερμίδες συνολικά.

Σολομός

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός είναι απίστευτα υγιεινά αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ χορταστικά κρατώντας σας μακριά από το αίσθημα της πείνας για πολλές ώρες και με σχετικά λίγες θερμίδες. Σολομός είναι γεμάτος με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, υγιεινά λίπη και περιέχει επίσης όλα τα είδη των σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Περιέχει επίσης μεγάλο αριθμό από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν βοηθάνε στη μείωση των φλεγμονών, που όπως είναι γνωστό παίζουν σημαντικό ρόλο στην παχυσαρκία και τη μεταβολική νόσο.

Τόνος

Χαμηλός σε θερμίδες, πλούσιος σε πρωτεΐνη και με ελάχιστο λίπος, ο τόνος είναι ένα υγιεινό, άπαχο αλλά και χορταστικό ψάρι. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα σε ανθρώπους που γυμνάζονται συστηματικά γιατι κρατάει ψηλά τις πρωτεΐνες και χαμηλά τις συνολικές θερμίδες και το λίπος.

Σούπες

Τα γεύματα και οι δίαιτες με χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα κάνουν τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερες θερμίδες. Τα περισσότερα τρόφιμα με χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα είναι αυτά που περιέχουν πολύ νερό όπως τα λαχανικά και τα φρούτα. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ακριβώς της ίδιας τροφής υπό μορφή σούπας αντί για στερεά τροφή, κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται εξίσου χορτασμένοι έχοντας πάρει πολύ λιγότερες θερμίδες.

Όροι: 
Κατηγοριες: