Σχετικα Αφιερωματα

Τροφές που μειώνουν το στρες!

Η ζωή έχει τρέξιμο και ειδικά κάποιες μέρες μας τρώει όλη την ενέργεια. Είτε γιατί εργαζόμαστε πολλές ώρες, είτε γιατί έχουμε να φροντίσουμε τα παιδιά και το σπίτι μας, είτε άλλα προσωπικά ή οικογενειακά ζητήματα. Όπως και να έχει η καθημερινότητα και το άγχος μπορεί να μας "στραγγίξει" σωματικά, ψυχικά, συναισθηματικά και πνευματικά. 

Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021

Αλλά υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσει σε μεγάλο βαθμό το άγχος, αρχής γενομένης από τις τροφές που τρώτε. Αποφεύγοντας την καφεΐνη και το αλκοόλ κάνετε μια καλή αρχή, όταν η ζωή σας είναι ιδιαίτερα αγχωτική. Τα διεγερτικά και αντικαταθλιπτικά δεν είναι λύση. Τα πλούσια σε ζάχαρη τρόφιμα σας τονώνουν αρχικά, αλλά στη συνέχεια ρίχνουν τα επίπεδα ενέργειάς σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές αντι-στρες στροφές που μπορεί να μας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεται το σώμα μας για να κρατήσει την πίεση υπό έλεγχο. Το itrofi.gr σας παρουσιάζει μερικά από αυτά: 

Σπαράγγια

Πλούσια σε φολικό οξύ, μπορεί να βοηθήσει τη διάθεσή σας.  Το φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β είναι βασικοί παράγοντες για την παραγωγή σεροτονίνης, μια χημική ουσία που βοηθά να μπείτε σε μια καλή διάθεση.

Κόκκινες πιπεριές

Μπορεί να πορτοκάλια να θεωρούνται οι καλύτερη πηγή για βιταμίνη C, ωστόσο, οι πιπεριές περιέχουν τη διπλάσια ακριβώς ποσότητα! Η βιταμίνη C ενισχύει την ψυχική και συναισθηματική εφεδρική δυναμικότητα και σας κρατάει σε εγρήγορση, ζωντανό και έτοιμο για την επόμενη πρόκληση.

Φασόλια σόγιας

Τα φασόλια σόγιας (σ.σ. και τα ρεβίθια και τα εμπλουτισμένα δημητριακά, δηλαδή τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο), όχι μόνο θα σας βάλουν σε μια καλή διάθεση, αλλά θα σας βοηθήσουν να μείνετε εκεί για αρκετές ώρες!

Φύτρο σιταριού 

Το φύτρο από το Σιτάρι που μπορείτε πλέον να βρείτε και στα super market (σ.σ. αλλά και σπανάκι, κολοκύθα, σπόροι σκουός και κάσιους, δηλαδή τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο) έχουν επίσης μια σταθεροποιητική επίδραση στη διάθεση και σας βοηθούν να κοντρολάρετε το άγχος. 

Γάλα 

Το γάλα (σ.σ. εκτός και αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη) κάνει το σώμα καλά. Περιέχει από ασβέστιο, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, και βιταμίνες Β2 και Β12 και βοηθά ενίσχυση των οστών, ενώ προάγει την υγιή αναγέννηση των κυττάρων. Σε συνδυασμό με μια υγιή δημητριακά ολικής αλέσεως το πρωί,  το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. 

Τυρί cottage 

Το συγκεκριμένο τυρί είναι επίσης μια καλή επιλογή. Όταν μάλιστα το καταναλώσετε με φρούτα που περιέχουν βιταμίνη C,  βοηθά τη μάχη  του σώματος απέναντι στις ελεύθερες ρίζες που έχουν την τάση να τρέχουν ανεξέλεγκτα όταν είστε αγχωμένοι. 

Αμύγδαλα 

Τα αμύγδαλα είναι μια πρώτης τάξεως επιλογή, όταν πρόκειται για την προστασία σας από το άγχος. Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο, καθώς και βιταμίνες Β2, C, και Ε και ακόρεστα λίπη, τα οποία υπερασπίζονται τη μάχη κατά των ελεύθερων ριζών, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν καρκίνους και καρδιακές παθήσεις.

Όροι: 
Κατηγοριες: