Πως θα φάτε... σπιτικά και υγιεινά όταν βγαίνετε έξω

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να ξέρει πως το φαγητό απ’ έξω είναι πολύ πιο παχυντικό σε σχέση με το σπιτικό φαγητό. Είναι άλλωστε μια κοινή παραδοχή σε όλους: είναι προτιμότερο να τρως στο σπίτι. Αν ωστόσο τρως συχνά έξω, υπάρχει τρόπος να το κάνει σωστά.

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Αν αφομοιώσουμε κάποιες συμβουλές, θα είναι πιο εύκολο να διασκεδάσουμε τρώγοντας σε ένα εστιατόριο, χωρίς να χαλάσουμε τη σωστή διατροφή μας.  Το itrofi.gr σας προτείνει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Πρωτεϊνη με λαχανικά

Ένα κομμάτι κοτόπουλο ή ψάρι μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ψητά λαχανικά, όπως ντομάτες και κρεμμύδια και να το μετατρέψουμε σε ένα ζουμερό, υγιεινό γεύμα.  Αν σας αρέσουν τα Μεξικάνικα πιάτα μπορείτε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο ή τις γαρίδες σας με γκουακαμόλε. Αν προτιμάτε την κινέζικη κουζίνα, επιλέξτε λαχανικά ατμού και κοτόπουλο ή γαρίδες με ρύζι ατμού και μία ελαφριά σάλτσα σόγιας. Αν πάλι είσαστε οπαδός της Ιταλικής κουζίνας, δοκιμάστε ψητό ψάρι ή κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας ή ζυμαρικά με σπανάκι.

Ξεχωριστά τις σος

Οι σάλτσες και οι σος των μερίδων που τρώτε απ’ έξω αποτελούν συχνά το πιο παχυντικό συστατικό ενός γεύματος. Γι’ αυτό και είναι προτιμότερο να τις παίρνετε σε ξεχωριστό πιάτο και όχι πάνω στο φαγητό σας έτσι ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την ποσότητα που καταναλώνετε από αυτές.

Νερό και όχι αναψυκτικά 

Προτιμήστε το κρύο ή το ανθρακούχο νερό και όχι πολύ συχνά, τα διαιτητικά αναψυκτικά ή άλλα ποτά χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Ακόμα και το τόνικ είναι αναψυκτικό που κάνει την ίδια σχεδόν ζημιά με την cola. 

Προσέξτε τα συστατικά

Στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάολος όπως αναφέρει πολύ συχνά και ο σοφός λαός. Τα σοβαρά εστιατόρια δίνουν πρόσβαση στον πελάτη, μέσω του κατάλογου τους, στα συστατικά από τα οποία αποτελείται το κάθε πιάτο. Να δίνετε μεγάλη σημασία σε αυτά καθώς οι λεπτομέρειες ενδέχεται να επιβαρύνουν το πιάτο με πολλές επιπλέον θερμίδες.

Το αλάτι 

Ένα από τα στοιχεία ενός πιάτου που μπορεί να διαφοροποιήσει το επίπεδο θερμίδων που κουβαλάει το φαγητό που τρώμε έξω είναι το αλάτι. Γι’ αυτό δεν υπάρχει πιο σοφή επιλογή από το να ζητάτε να σας φέρνουν ανάλατο φαγητό και το αλάτι ξεχωριστά έτσι ώστε να ελέγχετε εσείς το πόσο θα περιέχει το πιάτο σας. Άλλωστε είναι γνωστό πως οι ίδιοι οι σεφ είναι ιδιαίτερα σπάταλοι με το αλάτι.

Μοιράστε τις μερίδες

Αν το εστιατόριο στο οποίο έχετε βγει για να φάτε έχει μεγάλες μερίδες τότε δεν… είστε υποχρεωμένοι να φάτε όλο το φαγητό σας. Αν είστε με παρέα μπορείτε απλά να μοιραστείτε το φαΐ ενώ αν γνωρίζετε πως το εστιατόριο έχει μεγάλες μερίδες τότε απλά μην παραγγέλνετε ξεχωριστά πιάτα. Είναι και οικονομικό και σας γλυτώνει από περιττές θερμίδες.

Φάτε αργά

Μασάτε αργά και καλά κάθε μπουκιά σας. Καθίστε βολικά στην καρέκλα σας και κάντε μία σύντομη παύση. Αφήστε κάτω το πιρούνι και πιείτε ένα ποτήρι νερό. Θα δώσετε την ευκαιρία στον εγκέφαλος σας, να δώσει σήμα πραγματικού κορεσμού της πείνας σας και δεν θα καταναλώσετε υπερβολική ποσότητα τροφών.

Όροι: 
Κατηγοριες: