Επιδόρπια χωρίς γλυκαντικά και... τύψεις

Το πάθος για την ζάχαρη είναι πολύ ισχυρό για πολλούς ανθρώπους. Πολλές φορές, μετά το μεσημεριανό ή το βραδινό, η επιθυμία για ένα επιδόρπιο είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιθυμία να φάμε κάτι γλυκό. Πολλοί άνθρωποι, για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον εθισμό τους, βρίσκουν υποκατάστατα της ζάχαρης. 

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Το μέλι και η ζάχαρη καρύδας είναι για πολύ κόσμο δυο τρόφιμα που μπορούν να αντικαταστήσουν στην διατροφή μας την κακή συνήθεια της ζάχαρης. Όμως τώρα θα πάμε ένα βήμα παραπέρα και θα δούμε επιδόρπια που δεν αποτελούνται καν από γλυκαντικές ουσίες

Σπιτικό παγωτό ροδάκινου

Αυτή η φρουτώδης απόλαυση δεν προκύπτει απλά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλλά χρειάζεται απλά ένα μίξερ για να φτιαχτεί. Δεν χρειάζονται καν γαλακτοκομικά προϊόντα η παρασκευή του διαρκεί μόλις πέντε λεπτά πριν μπει στην κατάψυξη φυσικά.

Τάρτα μήλου χωρίς ζάχαρη

Με μια έτοιμη κρούστα, μερικές στρώσεις με φέτες από μήλο και καθόλου μα καθόλου ζάχαρη, μια τάρτα μήλου μπορεί να φτιαχτεί πανεύκολα, να μην περιέχει καμία γλυκαντική ουσία και να είναι ένα εξαιρετικό επιδόρπιο.

Κέικ σοκολάτας

Το διαβάζετε, απορείτε και είναι και λογικό: κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη; Είναι δυνατόν; Ναι, είναι δυνατόν όταν χρησιμοποιούμε σοκολάτα που προορίζεται για ψήσιμο και μαγείρεμα. Σε συνδυασμό με αυγά και λάδι καρύδας, ένα κέικ σοκολάτας μπορεί να μην έχει καθόλου ζάχαρη και να είναι τέλειο.

Μους από αβοκάντο

Για να φτιάξεις μια λαχταριστή μους δεν χρειάζεσαι απαραίτητα γαλακτοκομικές κρέμες, ούτε ζάχαρη. Το αβοκάντο μπορεί να παράξει μια μους που να είναι πεντανόστιμη χωρίς καμία γλυκαντική ουσία και ταυτόχρονα να αποτελεί και ένα πέρα για πέρα χορταστικό πρωινό.

Μπισκότα με κανέλα και σταφίδες

Χρησιμοποιείστε βούτυρο από ξηρούς καρπούς έτσι ώστε να μην έχει ζάχαρη το βούτυρο της παρασκευής των μπισκότων σας, χρησιμοποιείστε επίσης λάδι καρύδας καθώς και αυγά και τα μπισκότα με σταφίδες που θα φτιάξετε θα είναι ένα επιδόρπιο χωρίς ίχνος γλυκαντικών ουσιών.

Όροι: 
Κατηγοριες: