Οι ΠΑΦΑΡΜ και ΒΙΑΝΕΞ εξαγόρασαν από κοινού τη Superfoods

Την από κοινού εξαγορά της Superfoods, κατά 50%-50% και αντί του ποσού των 6 εκατ. ευρώ, συμφώνησαν οι όμιλοι ΠΑΦΑΡΜ και ΒΙΑΝΕΞ, κάτι που σηματοδοτεί τη δυναμική είσοδο της BIANEΞ στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής. Τη συμφωνία ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των ομίλων Δημήτριος Γιαννακόπουλος και Κωνσταντίνος Παπάζογλου.

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε σχετικά πως «η εξαγορά της Superfoods έρχεται σε μια συγκυρία, που βρίσκει πληγωμένο τον κλάδο του φαρμάκου στην Ελλάδα ενάντια στο πνεύμα της εποχής, οι δύο συνέταιροι προχωρούν δυναμικά, επενδύουν στην ελληνική αγορά και στην εταιρεία Superfoods.
Πρόκειται για μια επένδυση 6 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία μέσα στην κρίση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και άρα θα φέρει νέα έσοδα στα δημόσια ταμεία», ενώ τόνισε ότι και άλλες επενδύσεις του ομίλου οι οποίες δεν σταμάτησαν εν μέσω κρίσης.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Παπάζογλου της ΠΑΦΑΡΜ, δήλωσε ότι στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι «να ενισχύσει την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία των καταναλωτών μέσα από τις φυσικές πρώτες ύλες και την ολοκληρωμένη σειρά των προϊόντων Superfoods» . Παράλληλα, ο κος Παπάζογλου παρουσίασε τον Γιάννη Λιακόπουλο, των ιθύνων νου των προϊόντων της σειράς Superfoods, ο οποίος τόνισε ότι μετά την εξαγορά στοχεύουν να επεκταθεί η εταιρεία στην Ευρώπη.  Στη ομιλία του ανέφερε ότι ξεκίνησε το 2007 με την αποκλειστική συνεργασία για τη διανομή superfoods από την ΠΑΦΑΡΜ με την Astra, και έφθασε το 2014 να κάνει τη διανομή 66 και πλέον πρωτοποριακών προϊόντων πανελλαδικά.  Ο κ. Παπάζογλου Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η συνεργασία αυτή θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι δύο ιδρυτές των εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ και ΠΑΦΑΡΜ, Παύλος Γιαννακόπουλος και Γιώργος Παπάζογλου, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Δ. Φιλιώτης.

Όροι: 
Κατηγοριες: