Γιατί δεν πρέπει να πετάτε ποτέ το κουκούτσι του αβοκάντο!

Το αβοκάντο είναι μια υπερτροφή και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι. Το γεγονός, ωστόσο, ότι πολλές από τις ευεργετικές του ιδιότητες βρίσκονται στο κουκούτσι του, δεν είναι ευρέως γνωστό. Διαβάστε πως μπορείτε να το καταναλώσετε. 

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Γνωρίζουμε όλοι ότι το αβοκάντο είναι μια γευστική και θαυματουργή τροφή.  Πλούσιο με μονοακόρεστα λιπαρά, πρωτεΐνες και διατροφικές ίνες, αλλά φτωχό σε ζάχαρη, ο καρπός του μεξικάνικου «βουτυρόδεντρου» πρέπει να αποτελεί  αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας.

Υπάρχουν πολλές συνταγές και πλέον με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές συνταγές για να συμπεριλάβετε αυτήν την υπερτροφή στη διατροφή σας. 
Τι γίνεται, όμως, με το κουκούτσι; Ναι καλά διαβάσατε. Τον σκληρό πύρινα του Αβοκάντο, ο οποίος είναι και αυτός θαυματουργός, όσο και η σάρκα του. 

Αρκεί να σας πούμε ότι: 

  • Το 70% των αντιοξειδωτικών ουσιών του αβοκάντο βρίσκονται στον πυρήνα
  • Οι σπόροι του αβοκάντο περιέχουν ακόμα πολυφαινόλες σαν κι αυτές που υπάρχουν στο πράσινο τσάι.
  • Σπόροι του αβοκάντο περιέχουν φλαβονόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που προλαμβάνουν ή περιορίζουν την ανάπτυξης καρκινικών όγκων.
  • Το κουκούτσι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και περιορίζει τις ελεύθερες ρίζες.
  • Το κουκούτσι του αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε smoothies, σάλτσες και dressing. Επειδή είναι λίγο πικρό στη γεύση καλό είναι να προσθέσουμε κάποιο γλυκαντικό συστατικό που θα εξουδετερώσει την πικράδα, όπως το ελληνικό μέλι και τα γλυκά φρούτα (πχ μπανάνα).

Πως θα το χρησιμοποιήσετε 

Ανοίξτε ένα αβοκάντο προσεκτικά, αφαιρέσετε το κουκούτσι , στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα ή μια πετσέτα και συντρίψτε το χρησιμοποιώντας ένα σφυρί. 
Αφού το σπάσετε, τοποθετήστε τα θρύμματα σε ένα μπλέντερ και το αλέστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη. 
Πασπαλίστε τα γεύματά σας με τη σκόνη αυτή για να λάβετε τα εκπληκτικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην υγεία σας.
Μπορείτε να το βάλετε μέσα σε χυμούς, smoothies, γιαούρτι, κρέμες, σάλτσες και ντρέσινγκ, ενώ αν θέλετε επειδή είναι λίγο πικρό στη γεύση, αν θέλετε προσθέστε κάποιο γλυκαντικό όπως μέλι ή ζάχαρη καρύδας. 

Όροι: 
  • ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: