Τι συμβαίνει στο σώμα σου αν πίνεις κάθε πρωί ένα ποτήρι νερό με σταφίδες

Ένας δυνατός συνδυασμός!

Οι άνθρωποι γνώρισαν τυχαία τις σταφίδες όταν ανακάλυψαν αποξηραμένα σταφύλια στα αμπέλια γύρω στο 2000 π.Χ. και αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα διατροφικά ευρήματα όλων των εποχών. Οι βιταμίνες, οι ίνες και τα ανόργανα άλατα που είναι άφθονα σε αυτό το αποξηραμένο φρούτο, το καθιστούν ένα superfood το οποίο οι γιατροί και οι διαιτολόγοι αγαπούν να συστήνουν στους ασθενείς τους.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Αποδεικνύεται ότι μπορούμε να κάνουμε τις σταφίδες ακόμη πιο ωφέλιμες εάν τις βυθίσουμε στο νερό για μια μέρα. Το νερό διαλύει όλα τα μέταλλα και τα θρεπτικά συστατικά μιας σταφίδας και το εξωτερικό της, ενισχύοντας τις υγιεινές ιδιότητες αυτού του ισχυρού καρπού.

Διάβασε ποια είναι τα οφέλη για την υγεία που έχει η σταφίδα στο νερό και τι συμβαίνει στα όργανα και στο σύστημά σου εάν το πίνεις μετά το ξύπνημα.

Το ήπαρ και τα έντερα σου θα ξεφορτωθούν τις τοξίνες ευκολότερα
Οι οπαδοί της Αγιουρβέδα έχουν χρησιμοποιήσει το νερό σταφίδας για καθαρισμό του ήπατος και του εντέρου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, οι αποτοξινωτικές ιδιότητες των σταφίδων εξηγούνται από τη μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών και διαιτητικών ινών που βρίσκονται μέσα σε αυτές.
Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν το συκώτι σου να λειτουργεί σωστά και να εκτελεί πλήρως την αποτοξινωτική του λειτουργία, ενώ οι ίνες αυξάνουν τον αριθμό των κινήσεων του εντέρου βοηθώντας τον καθαρισμό του παχέος εντέρου και των εντέρων. Όταν το πίνεις με άδειο στομάχι, το νερό σταφίδας θα «λειτουργήσει» ακόμα πιο γρήγορα, απλά μην ξεχάσεις να φας και τις σταφίδες μαζί με το νερό στο τέλος.

Θα παίρνεις ενέργεια που θα διαρκεί πολύ
Οι επιστήμονες και οι ειδικοί στον αθλητισμό πιστεύουν ότι οι σταφίδες μπορούν να χρησιμεύσουν ως υποκατάστατο των energy bar. Οι σταφίδες περιέχουν μεγάλη ποσότητα ινών και μικροθρεπτικών συστατικών και δεν έχουν πρόσθετη ζάχαρη ή τεχνητές γεύσεις, σε αντίθεση με πολλές μπάρες , κάτι που τις καθιστά ένα τέλειο υγιεινό σνακ. Το νερό σταφίδας όταν λαμβάνεται το πρωί θα σε γεμίσει με ενέργεια για την επόμενη μέρα, ή μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να το πιεις πριν από μια έντονη προπόνηση.

Θα μειωθεί το επίπεδο κακής χοληστερόλης σου και η αρτηριακή σου πίεση θα σταθεροποιηθεί
Μελέτες και κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι σταφίδες είναι εξαιρετικά πλούσιες σε φυτικές ίνες, κάλιο, φυτοθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με άλλα κοινά σνακ. Οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά σταφίδες έχουν χαμηλότερη συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με εκείνους που τρώνε ελάχιστες ποσότητες από αυτούς τους αποξηραμένους καρπούς. Επιπλέον, η κατανάλωση σταφίδας μειώνει το επίπεδο οξειδωμένης χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνης, δηλαδή της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πηγή: Womenonly.gr

Φωτογραφία από τον χρήστη Eva Elijas στο Pexels

Όροι: 
Κατηγοριες: