Σχετικα Αφιερωματα

Ποιες διαφορές έχουν τα καφέ από τα άσπρα αυγά;

Γιατί μερικά αυγά έχουν καφέ τσόφλι και κάποια άλλα άσπρο; Παίζουν ρόλο οι τροφές που καταναλώνουν οι κότες; Έχει διαφορά το ένα με το άλλο; Πρέπει να επιλέγουμε; Απαντήσεις για το αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα, δεν θα πάρετε, για τα υπόλοιπα διαβάστε παρακάτω. 

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022

Δεν έχουν όλα τα αβγά το ίδιο χρώμα. Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποια είναι λευκά, ενώ άλλα έχουν πιο καφέ χρώμα. Που οφείλεται, όμως, η διαφορά στο χρώμα; Οι New York Times έχουν την απάντηση.

Όπως αναφέρει ο Tro V. Bui, καθηγητής στο Cornell University, τα πάντα σχετίζονται με τα γονίδια, των πτηνών και δεν έχει καμία σχέση με το τι τροφές καταναλώνουν, ούτε φυσικά με τα συστατικά του αυγού που και στις δύο περιπτώσεις παραμένουν ίδια.

Οι κότες που έχουν λευκά φτερά και λευκούς λοβούς αυτιών κάνουν λευκά αβγά, ενώ οι κόκκινες/καφέ κότες με κόκκινους λοβούς κάνουν καφέ αβγά. Αυτή είναι η βασική διαφορά.

Ο ίδιος, πάντως, αναφέρει ότι τα καφέ αβγά μπορεί να έχουν ελάχιστα περισσότερα Ω3 λιπαρά, αλλά η διαφορά είναι τόσο μικρή που δεν έχει σημασία για τον οργανισμό μας, ακόμα και αν καταναλώσουμε... δεκάδες, που φυσικά δεν γίνεται, ούτε επιτρέπεται.

Όσο για τη γεύση, είναι ακριβώς η ίδια χωρίς καμία απολύτως απόκλιση. 

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Πηγή: The New York Times

Όροι: 
Κατηγοριες: