Η άφιξη των πρώτων ΑΤΜ παγωτού στην Ελλάδα είναι γεγονός

Την πρωτοποριακή και έξυπνη αυτή ιδέα πρόκειται να δούμε μέσα στο καλοκαίρι σε δύο σημεία της χώρας. Ποια θα είναι αυτά και τι άλλο πρόκειται να λειτουργήσει;

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Μία ιδέα του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού "Θρακών Αμνός" πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο φετινό καλοκαίρι σε δύο πόλεις της Ελλάδας, αφού σχεδιάζεται η κυκλοφορία των πρώτων ΑΤΜ παγωτού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, κ. Χρήστου Παρασχούδη, η εκκίνηση της λειτουργίας των μηχανημάτων είναι σχεδόν έτοιμη στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, όπου θα παρέχονται τέσσερις διαφορετικές γεύσεις παγωτού σε συσκευασμένη μορφή σε πλαστικό κύπελλο των 400 γραμμαρίων έως και ενός κιλού.

Αυτό που επίσης σχεδιάζεται από τον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό άμεσα είναι η παστερίωση των προϊόντων αλλά και η λειτουργία αυτόματων πωλητών γίδινου γάλακτος, οι οποίοι θα προσφέρουν φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα όλο το 24ωρο σε προσιτές τιμές, αφού όπως δήλωσε και κ. Παρασχούδης, «η τιμή θα είναι ανταγωνιστική και σε καμία περίπτωση δεν θα διαμορφώνεται στα 2-2,5 ευρώ/λίτρο, που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ". Με αυτόν τον τρόπο, φιλοδοξείται η παροχή παστεριωμένου γίδινου γάλακτος σε όλες τις πρωτεύουσες της Βόρειας Ελλάδας με εύκολο και φιλικό προς τον καταναλωτή τρόπο, αφού οι πωλητές θα παρέχουν 400 λίτρα ημερησίως ενώ μέσω ενός ηλεκτρονικού πίνακα θα δίνονται πληροφορίες για την ημερομηνία παστερίωσης και λήξης. 

Το επιλεγμένο τυροκομείο, το οποίο βρίσκεται στο Νεοχώρι Ορεστιάδας, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί αρχικά για την παστερίωση του γάλακτος ενώ αργότερα προβλέπεται η παραγωγή και τυποποίηση προϊόντων όπως τυριών και γιαουρτιού που στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμα προς πώληση μόνο μέσω των πωλητών και όχι μέσω διαθεσιμότητας σε ράφια των σούπερ μάρκετ. 

Ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός "Θρακών Αμνός” λειτουργεί από το 2012 και απασχολεί 160 αιγοπροβατοτρόφους, μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται 60 γιδοτρόφοι. Στόχος του είναι η αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών ως προς το γίδινο γάλα και η επιστροφή στις παραδόσεις.

Όροι: 
Κατηγοριες: