Ο πρωτότυπος τρόπος που μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων επέλεξε για να περιορίσει τη σπατάλη φαγητού

Η Αccorhotels, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων στον κόσμο περιλαμβάνοντας τα γνωστά Pullman, Novotel, Sofitel, Mercure και Ibis σχεδιάζει την τοπική φύτευση τροφίμων, με σκοπό τη μείωση των τροφικών απορριμάτων κατά 30%. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η φύτευση λαχανόκηπων σε πολλούς από τους 3,900 ξενοδοχειακούς χώρους, όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής επιχείρησης, Sebastien Bazin.

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Η Accorhotels, που παράγει το 25-30% των εσόδων του παρέχοντας 150 εκατομμύρια γεύματα ετησίως πρόκειται να ξεκινήσει τη δράση του υπολογίζοντας την ακριβή ποσότητα τροφίμων που σπαταλούνται, με το προσωπικό που απασχολείται στα εστιατόρια των ξενοδοχείων να ζυγίζει και να σημειώνει κάθε τρόφιμο που πετάγεται στα σκουπίδια.

Το σχέδιο αυτό φαίνεται να συσχετίζεται άμεσα με το πόρισμα του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ πως το ένα τρίτο της τροφής που παράγεται σπαταλάται, οδηγώντας στο συμπέρασμα πως πρέπει να παρθεί δράση από τις επιχειρήσεις ώστε να συμβάλουν στην μείωση της πείνας και της εκπομπής αερίων των θερμοκηπίων που σχετίζονται με τη γεωργία και τις μεταφορές, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα.

Αλλαγές προβλέπεται να γίνουν και στα μενού των εστιατορίων των ξενοδοχείων, με τα προσφερόμενα γεύματα να μειώνονται σε σημαντικό βαθμό. «Στο μέλλον θα έχουμε μενού με 10, 15 ή 20 κύρια γεύματα που θα περιλαμβάνουν περισσότερα τοπικά προϊόντα», δήλωσε ο Amir Nahai, υπεύθυνος της διαχείρησης τροφίμων της Accorhotels. «Επίσης, θα υποστηρίξουμε την αστική γεωργία με την δημιουργία 1000 λαχανόκηπων στους χώρους των ξενοδοχείων μας μέχρι το 2020», είπε συμπληρώνοντας.

Η Accorhotels στοχεύει ακόμη και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων της, αποσκοπώντας σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, ενώ στο προηγούμενο περιβαλλοντικό της πλάνο ισχυρίζεται πως κατάφερε να μειώσει την κατανάλωση νερού κατά 9%, την κατανάλωση ενέργειας κατά 5.3% και την εκπομπή άνθρακα κατά 6.2%.

Πηγή: theguardian.com

Όροι: 
Κατηγοριες: