Καινοτομία από την NESTLE λιγότερη ζάχαρη περισσότερη γεύση!

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της επιστημονικής ομάδας της  εταιρείας Nestle προχώρησε σε βελτιστοποίηση του διατροφικού προφίλ των προϊόντων της, μειώνοντας τη ποσότητα της ζάχαρης, αλάτι και κορεσμένα λιπαρά, που περιέχουν, ενώ την ίδια στιγμή προχωρά στην αύξηση υγιέστερων θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες και μέταλλα. 

 

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Η αντικατάσταση της ζάχαρης από φυσικό συστατικό εξίσου εύγευστο αποτελεί μία καινοτομία στον τομέα των σοκολατούχων, δίνοντας νέα υλικά παραγωγής στην ζαχαροπλαστική.
Το τμήμα έρευνας της Nestle χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά, οι ερευνητές βρήκαν έναν διαφορετικό τρόπο δόμησης της ζάχαρης έτσι, με πολύ λιγότερη ποσότητα στη σοκολάτα, η γλώσσα μας αντιλαμβάνεται μία σχεδόν πανομοιότυπη γλυκύτητα με πριν. Με τον πρωτοποριακό αυτό τρόπο κατάφεραν να μειώσουν την ζάχαρη κατά 40 % στα ζαχαρώδη προϊόντα ενώ η γεύση παραμένει πανομοιότυπη με την αρχική.

Λεπτομέρειες του τρόπου έδωσε ο υπεύθυνος των ερευνών S.Catsicas, πρώην καθηγητής βιολογίας και στέλεχος στην GlaxoSmithKline Plc η κεντρική ιδέα της καινοτομίας στηρίζεται στην διάταξη των μορίων της ζάχαρης, η οποία εμφανίζει όπως και άλλες ουσίες πυκνώματα και αραιώματα, καταμερίζοντας ομοιόμορφα την δομή, ώστε η γλυκαντική ικανότητα να παραμένει η ίδια, με λιγότερη όμως ποσότητα.

Η εταιρεία έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τα πορίσματά της, ενώ αναμένεται η ευρεία χρήση της πατέντας από το 2018 και μετά, σε όλα τα προϊόντα της, αποκλείοντας προς το παρόν να πουληθεί η πατέντα και σε άλλες εταιρείες ζαχαρωδών. 

Όροι: 
Κατηγοριες: