Τρόφιμα ως προϊόντα καθαρισμού

Το καθάρισμα δεν χρειάζεται να γίνεται βραχνάς και σίγουρα δεν χρειάζεται να κοστίζει μια περιουσία. Προσπαθήστε να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε παράλληλα την ποσότητα των χημικών ουσιών που χρησιμοποιείτε με τα παρακάτω τρόφιμα της κουζίνας σας που έχουν διπλή χρήση.

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020

Μπανανόφλουδα

Λιώστε στο μπλέντερ τις φλούδες με λίγο νερό σε μια πάστα που θα σας βοηθήσει να γυαλίσετε τα ασημικά σας. Επίσης, αντιμετωπίστε τους λεκέδες από μελάνι τρίβοντάς τους με το λευκό τμήμα της μπανανόφλουδας.

Σόδα (αναψυκτικό)

Αφαιρεί λεκέδες από υφάσματα και χαλιά. Είναι επίσης αποτελεσματική για τον καθαρισμό των μαντεμένιων τηγανιών της κουζίνας.

Κόκκοι καφέ

Οι χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ καθαρίζουν τα χέρια αλλά και διάφορες επιφάνειες από τα λίπη, ενώ μπορούν να αρωματίσουν το ψυγείο σας και να αφαιρέσουν τη λίγδα από τα εργαλεία μαγειρέματος και τα μαγειρικά σκεύη που δεν είναι ευαίσθητα.

Κέτσαπ

Χρησιμοποιήστε την κέτσαπ για να γυαλίσετε όλα τα χάλκινα είδη. Ξεπλύνετε με λίγο νερό και η φυσική οξύτητα της ντομάτας θα τους χαρίσει γυαλάδα.

Άσπρο ρύζι

Ανακατέψτε μερικούς ωμούς κόκκους με ζεστό νερό και απορρυπαντικό μέσα σε βάζα, τον μύλο άλεσης και τα όλα τα δοχεία που καθαρίζονται δύσκολα λόγω σχήματος.

Αλάτι

Η λειαντική φύση του αλατιού το καθιστά ιδανικό για τον καθαρισμό των μαντεμένιων σκευών. Έχει απορροφητικές ιδιότητες που το κάνουν το τέλειο αποσμητικό για τα πάνινα παπούτσια και βοηθά στην απόφραξη της αποχέτευσης. Χρησιμοποιήστε το χοντρό αλάτι για να τρίψετε τις ξύλινες σανίδες κοπής μαζί με μισό λεμόνι. Ρίξτε λίγο επιτραπέζιο αλάτι πάνω σε λεκέδες από κόκκινο κρασί ή κραγιόν σε ύφασμα. Εάν τρέξει λίπος στο κάτω μέρος του φούρνου, ρίξτε λίγο αλάτι στο σημείο και συνεχίστε το μαγείρεμα. Θα κάνει το καθάρισμα του φούρνου ευκολότερο.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη δεν είναι ίσως το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν ψάχνετε ένα καθαριστικό. Ωστόσο, είναι πραγματικά ένας καινοτόμος τρόπος για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από γρασίδι στα ρούχα και να βγάλετε τη βρωμιά και τα λάδια μετά από μια μέρα δουλειάς φτιάχνοντας το αυτοκίνητο ή τον κήπο σας.

Κόκα κόλα

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι ένα κουτάκι του δημοφιλέστερου αναψυκτικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τη λεκάνη της τουαλέτας και η αλήθεια είναι ότι το κάνει. Μπορεί ακόμη να απομακρύνει τη σκουριά και να κάνει τα κέρματα να φαίνονται σχεδόν καινούργια. Αν είναι τόσο σκληρό με τους λεκέδες, φανταστείτε τι κάνει στον οργανισμό μας…

Λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνο του όσον αφορά την καθαριότητα. Καθαρίζει τους πλαστικούς πάγκους και τις σανίδες κοπής: Αφαιρεί τους λεκέδες από τα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, καθαρίζει το φούρνο μικροκυμάτων και κρατάει μακριά τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο. Αποτρέπει το σχηματισμό αλάτων στις βρύσες και αφαιρεί τους λεκέδες από τους σοβάδες. Ανακατέψτε τέσσερις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με 2 λίτρα νερού και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα τζάμια σας ως συνήθως. Αφήστε το χυμό του λεμονιού να δράσει πάνω σε λεκέδες από σκουριά σε υφάσματα πριν τα πλύνετε κανονικά στο πλυντήριο.

Καρύδια

Αντιμετωπίστε τις γρατσουνιές στις ξύλινες επιφάνειες ή τα δάπεδα τρίβοντας μισό καρύδι (χωρίς το τσόφλι) πάνω στο κατεστραμμένο σημείο. Τα φυσικά έλαια των καρυδιών βοηθούν να σκουρύνει το ξύλο και να κρύψει τις ατέλειες.

Βότκα

Αντικείμενα από χρώμιο, γυαλί και πορσελάνη θα λάμψουν εάν χρησιμοποιήσετε λίγη βαζελίνη ανακατεμένη με βότκα. Ψεκάστε την πάνω σε παλιά ρούχα ή ταπετσαρίες επίπλων που μυρίζουν κλεισούρα για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά.

Φωτεινή Πουρνάρα

Όροι: 
Κατηγοριες: