Επιτέλους μια μπύρα που θεωρείται υγιεινή από κάθε άποψη!

Όσοι ακολουθούν ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα αλλά η αγάπη τους για την μπύρα τους χαλά τα σχέδια, σίγουρα θα χαρούν διαβάζοντας για την ανακάλυψη ενός φοιτητή φυσικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Ο λόγος για τον Alcine Chane, ο οποίος παρασκεύασε μια μπύρα τύπου ale, η οποία περιέχει το προβιοτικό γαλακτοβάκιλλο paracasei L26. Το τελευταίο αποτελεί εγγενές στοιχείο της περιοχής του εντέρου ενώ συμβάλει παράλληλα στην βελτίωση του ανοσοποιητικού αλλά και της πέψης.

Η εν λόγω μπύρα έχει 3.5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ενώ έχει μια απαλή απόχρωση που μοιάζει με μανταρίνι λόγω της απουσίας βιομηχανικής επεξεργασίας.

Επίσης είναι προϊόν μη παστεριωμένο και κατά συνέπεια τα προβιοτικά που περιέχει παραμένουν ζωντανά μέχρι και την στιγμή της κατανάλωσης. Μάλιστα τα συστατικά αυτά έχουν θετικές επιδράσεις στην λειτουργία του εντέρου, όπως γίνεται και με την περίπτωση του γιαουρτιού.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε 340 ml του συγκεκριμένου ροφήματος του Chane περιέχονται τέσσερα δισεκατομμύρια μονάδες προβιοτικών, τέσσερις φορές παραπάνω από την ημερήσια πρόσληψη που προτείνεται από την Επιστημονική Ένωση Προβιοτικών και Πρεβιοτικών.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως τέτοιου είδους προϊόντα μπορούν να καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η μειωμένη κατανάλωση αλκοόλ έχει περισσότερα οφέλη ακόμη και από το ρόφημα του Chane.

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Όροι: 
Κατηγοριες: