Σχετικα Αφιερωματα

Μην ξεγελιέσαι, αυτές οι τροφές δεν είναι για vegan

Διανύουμε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα φιλική προς το vegan φαγητό. Είναι χαρακτηριστικό πως μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων έχουν προσαρμοστεί και παράγουν vegan προϊόντα. Ταυτόχρονα ωστόσο αναπτύσσονται και διάφοροι μύθοι αναφορικά με το τι είναι vegan και τι όχι. Το itrofi.gr είναι εδώ για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

 

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Δεν μας αρέσει να μεταφέρουμε αρνητικά νέα αλλά πολλές τροφές που θεωρούμε δεδομένο πως είναι βεγκανικές ενδέχεται και να μην είναι. Το itrofi.gr σας παρουσιάζει μερικά παραδείγματα:

Γλυκά ζελεδάκια

Όσο και αν θεωρείς πως κάτι τέτοιο είναι ακραίο, παραμένει αλήθεια: η ζελατίνη προέρχεται από ζώα και πιο συγκεκριμένα από οστά ζώων. Γι' αυτό παράτα αμέσως αυτά τα γλυκάκια!

Πολλά είδη μπύρας και κρασιού

Κι όμως, ούτε καν η μπύρα ή το κρασί δεν είναι απαραίτητα πως συμβατά με τον βεγκανισμό. Πολλές μάρκες χρησιμοποιούν ζελατίνη ή ιχθυόκολλα κατά την παρασκευή των ποτών τους (για την διαύγαση) και αν είσαι vegan πρέπει να το τσεκάρεις.

Λευκή ζάχαρη  

Αν θέλετε να απέχετε από όλα τα ζωικά προϊόντα τότε μάλλον πρέπει να αναζητήσετε vegan ζάχαρη. Η λευκή ζάχαρη έχει έρθει σε επεξεργασία μέσω οστών ζώων και αν και στην τελική της μορφή δεν περιέχει πραγματικά οστά ζώων, έχει έρθει σε επαφή με αυτά κατά την παρασκευή της και η τελική της μορφή έχει προκύψει από αυτά.

Χυμός πορτοκάλι

Αν δεν τον πίνετε αφού τον στίψετε αλλά σε συσκευασία, τότε τσεκάρετε τα συστατικά του. Μπορεί εκτός από ιχθυέλαιο να έχει χρησιμοποιηθεί και ζελατίνη ψαριών. Όχι και τόσο vegan πρωινό εδώ που τα λέμε.

Tags: 
Όροι: 
Κατηγοριες: