Τροφές που δεν τις αγγίζει ο χρόνος!

Τις γνωρίζετε, τις καταναλώνετε σχεδόν καθημερινά, ωστόσο, δεν ξέρετε ότι δεν χαλάνε ποτέ. Ο λόγος για συγκεκριμένες τροφές που συναντάμε στη διατροφή μας, ωστόσο, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πως αν βρίσκονται σε ιδανικές γι αυτές συνθήκες, μπορούν να ζήσουν όσο και εμείς! 

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Για ορισμένες τροφές λοιπόν, η ημερομηνία λήξης είναι απλά ένας αριθμός που δεν μπορεί να αλλοιώσει ούτε καν την εμφάνισή τους ή και αν αυτό συμβεί με ένα… λίφτινγκ επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση. Ας δούμε ορισμένες από αυτές: 

Μέλι

Μπορεί να αλλάξει χρώμα ή να κρυσταλλώσει. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, το μέλι δεν χαλάει και δεν χάνει τη διατροφική του αξία όσο παραμένει σε γυάλινο βάζο κλεισμένο καλά χωρίς να παίρνει αέρα. Στην περίπτωση που ζαχαρώσει ή κρυσταλλώσει μπορείτε να ζεστάνετε το βάζο σε μπεν μαρί για να το φέρετε στην αρχική του κατάσταση. 

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι ένα συντηρητικό που συναντάμε στην παράδοση της χώρας μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο η ζάχαρη μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτη για καιρό. Αντίπαλός της είναι μόνο η υγρασία…  

Αλάτι

Όπως και η ζάχαρη, έτσι και το αλάτι χρησιμοποιείτε συχνά για τη συντήρηση τροφών. Η γεύση του παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο, αν και δεν πρέπει να το… παρακάνουμε με τη χρήση του. 

Οινοπνευματώδη 

Με εξαίρεση το κρασί που δεν συντηρείται σε κελάρια και τη μπύρα που λήγει, τα “βαριά” οινοπνευματώδη ποτά δεν αλλοιώνονται και δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Βασική προϋπόθεση είναι να μην τα βλέπει ήλιος και να φυλάσσονται σε σκοτεινό στεγνό μέρος.

Όροι: 
Κατηγοριες: