Τροφές που δεν ξέρετε ότι συντηρούνται στην κατάψυξη!

Ποίος είπε ότι η κατάψυξη χρησιμεύει μόνο για να έχουμε παγάκια και για να συντηρούμε κρεατικά και συσκευασμένες τροφές; Πριν αρχίσετε να πετάτε τρόφιμα διαβάστε παρακάτω. 

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό υπάρχουν διάφορες άλλες τροφές που μπορούν να φυλαχτούν στην κατάψυξη, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως αποθηκευτικός χώρος για αυτές.
Μερικές από τις τροφές που μπορούν να κάνουν ακόμα πιο... χρήσιμη την κατάψυξή μας είναι οι παρακάτω:

Αυγά

Συνηθίζουμε να τα έχουμε στο ψυγείο και όχι στην κατάψυξη αλλά αυτό είναι μάλλον λάθος. Αν ένα αυγό βρεθεί στην κατάψυξη τότε διευρύνεται εντυπωσιακά το διάστημα εντός του οποίου μπορούμε να το φάμε πριν χαλάσει. Για την ακρίβεια, το αυγό μπορεί να συντηρηθεί μέχρι και ένα χρόνο στην κατάψυξη. Όσον αφορά το μαγειρικό σκέλος δε, πολλοί ειδικοί του μαγειρέματος λένε πως το να βάλεις ένα αυγό στην κατάψυξη μια μέρα πριν το μαγειρέψεις αυξάνει κατακόρυφα την ποιότητά του.

Βουτυρόγαλα

Το θαυματουργό μείγμα μέσω του οποίου φτιάχνονται οι τηγανίτες δεν είναι απαραίτητο να καταλήξει στα σκουπίδια αν μας περισσέψει μετά το μαγείρεμα. Για την ακρίβεια, το πιο σοφό θα ήταν να μπει στην κατάψυξη. Εκεί μπορεί να συντηρηθεί μέχρι και για τρεις μήνες πριν θελήσουμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Ψωμί

Το ψωμί εμπεριέχει μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων, για τους οποίους, όπως είναι γνωστό, το κρύο κλίμα αποτελεί το καταλληλότερο. Οι φέτες ψωμιού μπορούν να συντηρηθούν για τρεις ολόκληρους μήνες στην κατάψυξη ενώ η γαλλική μπαγκέτα για έναν. Και όταν βγουν από την κατάψυξη μπορούν απλά να ζεσταθούν για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων και θα είναι και πάλι στην κανονική τους μορφή.

Πατατάκια

Σας αρέσει να τρώτε πατατάκια για να συνοδεύεται το ποτό σας; Βάλτε τα στην κατάψυξη. Το περιθώριο που έχετε προτού τα καταναλώσετε διπλασιάζεται. Ταυτόχρονα ενισχύεται και η ποιότητά τους καθώς μετά την κατάψυξη γίνονται ακόμα πιο τραγανά!

Αβοκάντο

Το αβοκάντο δεν είναι και η πιο φτηνή τροφή οπότε καλό είναι όταν την αγοράζουμε να επιχειρούμε να την εκμεταλλευόμαστε όσο καλύτερα γίνεται. Ας βάλουμε το αβοκάντο στην κατάψυξη λοιπόν. Καλύτερη επιλογή δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε.  Για την ακρίβεια κόψτε το αβοκάντο στην μέση και μετά βάλτε το στην κατάψυξη. Όταν το βγάλετε από αυτή το αποτέλεσμα θα είναι το κάτι άλλο.

Όροι: 
Κατηγοριες: