Ειδικά φίλτρα Nanofilter: Σίγουρα καθαρό νερό για εμάς και την οικογένειά μας

Είναι αρκετά διαδεδομένη η άποψη ότι ένα φίλτρο νερού ενδεχομένως να χρησιμεύει κυρίως στο να βελτιώνει τη γεύση και την οσμή του νερού της βρύσης. Πράγματι, δοκιμάζοντας ένα από τα πολλά φίλτρα ενεργού άνθρακα που κυκλοφορούν στην αγορά, το νερό μυρίζει λιγότερο και συνήθως έχει πιο “απαλή” γεύση. Γιατί συμβαίνει όμως αυτή η βελτίωση; Τι είναι αυτό που πριν το φιλτράρισμα του νερού προκαλεί αυτή την παράξενη μυρωδιά και γεύση που συχνά μας “ενοχλεί” στο νερό του δικτύου ύδρευσης;

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021

Τι μπορεί να επηρεάζει την ποιότητα του νερού της βρύσης

Το νερό στη χώρα μας είναι γενικά αρκετά καλό, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλα κράτη στην Ευρώπη. Όμως το νερό που φτάνει στα ποτήρια μας έχει περιθώρια βελτίωσης, ενώ και η απολύμανση που πραγματοποιούν οι αρμόδιοι φορείς ύδρευσης δεν είναι “απόλυτη”.

Η ποιότητα του νερού μπορεί να υποβαθμιστεί όπου το δίκτυο είναι πολύ παλιό, και μπορεί για παράδειγμα να περιέχει σωληνώσεις με αμίαντο, σε κάποιες περιοχές. Ο υδροφόρος ορίζοντας επίσης μπορεί να είναι επιβαρυμένος από φυτοφάρμακα, λιπάσματα, βιομηχανικά και ανθρώπινα λύματα που περιέχουν ιούς και βακτήρια.

Το ίδιο το χλώριο που χρησιμοποιείται για λόγους απολύμανσης μπορεί να αντιδράσει με διάφορα οργανικά στοιχεία και να δημιουργήσει επικίνδυνες για την υγεία ενώσεις, όπως το χλωροφόρμιο.

Μια συνηθισμένη λύση που χρησιμοποιούταν παλαιότερα ήταν, το οποίο όπως δεν είναι μια βιώσιμη και πρακτική επιλογή. Οι σύγχρονοι καταναλωτές γνωρίζοντας όλους αυτούς τους κινδύνους, στρέφονται συχνά στο εμφιαλωμένο νερό. Δυστυχώς όμως, ούτε το εμφιαλωμένο νερό είναι απαραίτητα ασφαλέστερο ή καθαρότερο από το νερό της βρύσης, καθώς μπορεί να περιέχει μικροπλαστικά και άλλα χημικά που δημιουργούνται λόγω ακατάλληλων συνθηκών αποθήκευσης. Άλλωστε το εμφιαλωμένο νερό δεν ενδείκνυται για ευρεία χρήση, δηλαδή δεν είναι πρακτικό ή οικονομικό ώστε να το χρησιμοποιούμε στο καθημερινό μαγείρεμα και το πλύσιμο λαχανικών/φρούτων.

Τι να κάνουμε για να είμαστε σίγουροι για το νερό του σπιτιού μας

H σύγχρονη τεχνολογία έχει να μας προσφέρει έξυπνες και αποτελεσματικές λύσεις για το φιλτράρισμα του νερού στο σπίτι μας. Τα προϊόντα που κυκλοφορούν είναι πάρα πολλά, και ανάλογα με την τεχνολογία τους, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για κάθε νοικοκυριό.

Υπάρχουν τα κλασικά φίλτρα ενεργού άνθρακα, τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης, τα φίλτρα με κεραμικό κάλυμμα, προσθήκη αργύρου, χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας κ.ά. Όλα τα είδη έχουν ένα μικρότερο ή μεγαλύτερη βαθμό αποτελεσματικότητας στον καθαρισμό του νερού, σε σχέση με το να μην έχουμε κανένα φίλτρο.

Για να έχουμε όμως μια ολοκληρωμένη λύση, για παράδειγμα στην επιλογή ενός φίλτρου νερού άνω πάγκου (τοποθετείται πάνω στον πάγκο της κουζίνας), θα πρέπει να προσέξουμε όλες τις δυνατότητές του. Ιδανικά δεν θα βελτιώνει απλώς την οσμή και τη γεύση του νερού, απομακρύνοντας το χλώριο, αλλά θα επιτρέπει τη διατήρηση ωφέλιμων ιχνοστοιχείων, θα είναι οικονομικό, ανθεκτικό και πρακτικό στη χρήση. Ακόμα καλύτερα, αν συνοδεύεται από πιστοποιητικά ποιότητας από έγκυρους φορείς.

Σε τι διαφέρουν τα Nanofilter από τα “κλασικά” φίλτρα νερού

Μια εξαιρετική επιλογή φίλτρου νερού από τα διαθέσιμα προϊόντα στην ελληνική αγορά είναι τα νέας γενιάς Nanofilter. Κι αυτό γιατί είναι τα μόνα που ενσωματώνουν την πρωτοποριακή τεχνολογία Aragon, ρωσικής προέλευσης. Πρόκειται στην ουσία ένα μοναδικό πολυμερές υλικό φιλτραρίσματος πολλαπλής δράσης που συνδυάζει πολλαπλά φίλτρα σε ένα φυσίγγιο.

Είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να απομακρύνει από το νερό τόσο μεγάλο εύρος χημικών και σωματιδίων, παραμένοντας ταυτόχρονα ανθεκτικό σε σχέση με τα κλασικά φίλτρα της αγοράς. Έχει με άλλα λόγια αυξημένη απόδοση σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ένα από τα φίλτρα νέας γενιάς που ενσωματώνει τη ρωσική νανοτεχνολογία Nanofilter έιναι και το φίλτρο άνω πάγκου Nano X Plus. Πιάνει μόλις λίγο χώρο στον πάγκο της κουζίνας και φιλτράρει το το νερό με 4 τρόπους: μηχανικά, με απολύμανση, με ανταλλαγή ιόντων και προσρόφηση.

Nano X Plus, το κορυφαίο φίλτρο άνω πάγκου

Αντί για ένα απλό φίλτρο ενεργού άνθρακα, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ένα φίλτρο τεχνολογίας Nanofilter, όπως το Nano X Plus, ακριβώς γιατί:

1. Δεν φθείρεται από το ζεστό νερό.

2. Δρα κατά των ιών και βακτηρίων.

3. Μαλακώνει το νερό.

4. Εμποδίζει τους ρύπους που έχει κατακρατήσει να περάσουν στο ποτήρι μας, χάρη στο σύστημα προστασίας antibros.

Το Nano X Plus έχει επίσης τη δυνατότητα να “προειδοποιεί” πότε το φυσίγγιο χρειάζεται αλλαγή. Είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να μειώνεται αισθητά η ροή του νερού, όταν είναι καιρός να το αντικαταστήσουμε. Η λειτουργία αυτή είναι σημαντική γιατί όταν ξεχνάμε να αλλάξουμε το φίλτρο, μπορεί να γεμίσει ακαθαρσίες ή να βουλώσει.

Το Aragon είναι τόσο αποτελεσματική τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ακόμη και σε περιοχές επιβαρυμένες από το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ. Φυσικά, διαθέτει πιστοποιήσεις από διεθνούς κύρους φορείς, όπως το ινστιτούτο Παστέρ, η Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης και το Κέντρο Μικροβιολογικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Φερράρα.

Το Nano X Plus κατακρατεί:

Ακαθαρσίες μέχρι και 99%.

Βαρέα και ραδιενεργά μέταλλα έως και 96%.

Ενεργό χλώριο μέχρι και 99%.

Οργανικές ενώσεις έως και 85%.

Προϊόντα πετρελαίου μέχρι και 88%.

Μικροοργανισμούς μέχρι και 99%.

Η δομή του σχηματίζει αυλακώσεις και “λαβυρίνθους” έτσι που μπορεί να παγιδεύει όλες τις ακαθαρσίες που κατακράτησε, ενώ χάρη στον ενεργό άργυρο που περιέχει μπορεί και εξουδετερώνει μικροοργανισμούς, όπως ιούς και βακτήρια. Τέλος, κάνει και μερική αποσκλήρυνση, με αποτέλεσμα το νερό να μη σχηματίζει επικαθήσεις αλάτων σκληρότητας πάνω σε θερμαντικά στοιχεία όταν βράζεται.

Όλοι έχουμε ανάγκη για πάντα καθαρό νερό

Η ανάγκη να έχουμε πάντα καθαρό νερό είναι τόσο απλή και ταυτόχρονα τόσο αβέβαιη, ακριβώς λόγω της υποβάθμισης που μπορεί να υποστεί το νερό, οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε περιοχή. Γι’ αυτό αξίζει να κάνουμε μια επένδυση για την καθημερινή μας υγεία και υγιεινή, επιλέγοντας ένα από τα τα κορυφαία φίλτρα Nanofilter. Είτε άνω πάγκου είτε φίλτρο που τοποθετείται απευθείας πάνω στη βρύση, τα Nanofilter θα αποδειχθούν μια έξυπνη κίνηση για καθαρό και υγιεινό νερό, όλες τις ώρες. Φροντίζοντας για το νερό του σπιτιού μας όχι μόνο προστατευόμαστε από τυχόν κινδύνους, αλλά κάνουμε μικρές καθημερινές αλλαγές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας. Με κάθε ποτήρι νερό που πίνουμε εμείς και τα παιδιά μας, κάθε φορά που μαγειρεύουμε, κάθε φορά που ανοίγουμε τη βρύση για να πλύνουμε φρέσκα τρόφιμα.

Όροι: 
Κατηγοριες: